Space Star Techniczne - Space Star gaśnie przy wrzuceniu na luz oraz redukcji biegów
BigGuy - 16-12-2020, 19:12 Temat postu: Space Star gaśnie przy wrzuceniu na luz oraz redukcji biegów Odebrałem od mechanika samochód po wymianie stacyjki, sterownika silnika itp. 27 dni nie jeździł z uwagi na problemy po drodze.
Przy wrzuceniu na luz w trakcie jazdy, albo przed redukcją biegu przy zmniejszeniu obrotów samochód gaśnie, jak dodam gazu odpala ponownie, ale ta chwila bez wspomagania jest mocno niepewna.
Nim pojadę do mechanika chciałbym zastanowić się z czego może to wynikać, czy te 27 dni nie pozostało bez wpływu? Przed wymianą żadnych problemów.
PauloOp23 - 16-12-2020, 19:30
A jakie są obroty na biegu jałowym?
Bizi78 - 16-12-2020, 20:33
Przeprowadź naukę obrotów.
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=31379&start=0
MSS02 - 20-12-2020, 10:08
Jak z tą adaptacja przepustnicy? Teraz odlacyem do ładowania akumulatora na nic. Podłącze i jak zrobić te adaptacje? silnik rozgrzać po Podłączeniu Aku i wylaczyc, wtedy znowu odpalić i na 10 min przy wylaczonych wszystkich odbiornikach? Później wyłączyć i znowu odpliac i włączyć wszystkie odbiorniki? Pytam bo nie wiem czy adaptacje robi się na zimnym czy ciepłym silniku.
Bizi78 - 20-12-2020, 10:22
Ja robię tak.
Po podpięciu aku:
- odpalam silnik bez żadnych pochłaniaczy energii, oczywiście nie dotykam też gazu
- czekam aż się nagrzeje, powiedzmy do tych 90°C, zimą wiadomo trochę czasu to zajmie
- gaszę
- po minucie odpalam ponownie i włączam odbiorniki typu: światła, klimę (przy dodatnich temp.), radio itp.
- po kilku, kilkunastu minutach gaszę
- po ponownym odpaleniu powinno być już ok
Czasem po takiej nauce potrafi zejść na dohamowaniu do niskich obrotów (już nie gaśnie) ale to zostawiam i po paru km już dochodzi do siebie sam .
Oczywiście musisz jeszcze zaprogramować radio i szyby .
MSS02 - 20-12-2020, 12:07
Dzieki Bizi78 🙂
Hugo - 20-12-2020, 22:03
Po prostu go odpal i zostaw na wolnych obrotach z 20 minut i tyle. Powinno być OK.
|
|
|