[92-96]Galant E5xA - Zapalająca się kontrola od poziomu oleju czerwona.
tzychon - 05-01-2021, 17:32 Temat postu: Zapalająca się kontrola od poziomu oleju czerwona. Witam
Od jakiegoś czasu zaobserowalem zapalajaca się kontrola od poziomu oleju czerwona na chwilę przy powolnym puszczaniu pedały sprzegla na początku. Galancika mam do 3miesięcy oleje i filtry wymieniłem. Poprzedni właściciel wymieniał sprzęgło. Silnik to 2.5 v6 kombi 2002 rok. PROSZĘ O POMOC BO NIE WIEM CZY MAM SIĘ CZYMŚ MARTWIĆ.
jacek11 - 05-01-2021, 17:49
Czerwona kontrolka to ciśnienie oleju. Musisz sprawdzić jakie jest przy nagrzanym silniku. Oczywiście stan oleju poprawny ?
tzychon - 06-01-2021, 14:39
jacek11 napisał/a: | Czerwona kontrolka to ciśnienie oleju. Musisz sprawdzić jakie jest przy nagrzanym silniku. Oczywiście stan oleju poprawny ? |
Poziom oleju jest ok 3/4 do Max dzisiaj odpaliłem smaochod i ani na zimnym ani na cieplym już się kontrolka nie zaswiecila . Ona tylko mrugnela ale nawet prz zminaie biegu na 3 tak miałem. Więc nie wiem co robić, będę wymieniać łozysko przednie to mechanik spradzi ciśnienie oleju.
Hugo - 02-02-2021, 18:36
Kup w ciemno czujnik ciśnienia oleju i wymień. Kosztuje kilkanaście złotych, a lubią się zepsuć i różnie się wtedy zachowuje kontrolka ciśnienia oleju.
|
|
|