To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II Ogólne - Problemyz bluetooth

TYLIKA - 15-01-2021, 20:37
Temat postu: Problemyz bluetooth
Witam serdecznie posiadaczy Mitsubishi Outlander II.

Jednocześnie proszę o pomoc. Jestem posiadaczem Mitsubishi Outlander II z 2010 roku. Auto zakupiłem z uszkodzonym modułem bluetooth. Zakupiłem moduł sprawny, używany ale nikt nie potrafi go sparować z radiem i go uruchomić. Udałem się autoryzowanej stacji MITSUBISHI, ale tam zainkasowano 200 zł i oświadczono że nic się tym nie da zrobić . Czy znacie magika, który z podobnym problemem już miał do czynienia z Warszawy lub okolic.
Z góry dziękuję.

kajos - 16-01-2021, 00:21

a kupiles z takim samym nr ?
TYLIKA - 16-01-2021, 11:36

Wydaje mi się że tak. Kupiłem taki jaki był poprzednio.
kajos - 16-01-2021, 12:57

musisz sprawdzic
musi byc ten sam nr czesci

tu nie moze sie nic wydawac
wszystko dziala na CANie i mimo ze wyglada tak samo nie bedzie dzialac

schak - 18-02-2021, 23:30

podpinam się.

mój BT w aucie nie reaguje na przyciski. Jaka może być przyczyna? Dodam tylko że sterowanie ori radiem z kierownicy też nie działa ale tempomat tak. Czy to może być powiązane? Gdzie szukać przyczyny?

Gotycki_Zdun - 25-03-2021, 20:36

Mój BT ostatecznie udał się do krainy wiecznych łowów. Podzwoniłem po ASO Peugeota i Mitsu. Nowy moduł zaoferowano mi w nich odpowiednio w cenach 2800 i 3500 zł. Nie skorzystam z tych wyjątkowych okazji, a zakup używki jest, z mojej perspektywy, bez sensu - zdechnie i tak. Pytanie czy od razu, czy pożyje jeszcze kilka tygodni. Nie będę sprawdzać.
Idę drogą alternatywną - zmiana jednostki centralnej. Pojawia się zatem pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników: czy rynek oferuje markowe radia z androidem, które współpracują plug&play z Rockford Fosgate?

Pawelww1 - 08-06-2025, 17:04

Witam mam nadzieje że ktoś mi pomoże outlander 2010 radio z nagłośnieniem rokford. Nie moge połączyć się z BT wyświetla się komunikat "Unable to display due to system error". Czy od razu wymieniać moduł BT czy może być inna przyczyna. I drugie pytanie moduł jest 8785A010 muszę jak coś ten sam założyć czy mogę nowszy a jak tak to który polecacie. Z góry dziękuje za pomoc.
jacek11 - 08-06-2025, 21:50

Padające moduły bt w tym modelu to standard. Kupno używanego to loteria. Czytałem na forum, że można to przerobić na zestaw z trzeciej generacji outlandera. Zdaje się, że łączy się to z wymianą radia. Ale nie jestem tego do końca pewny. Musisz poszperać troszkę, a znajdziesz odpowiedzi na własne pytania.
Moody - 12-06-2025, 15:29

Przy czym śmierć BT miewa dwa oblicza:
1. Cicha: przestaje działać i tyle,
2. Z zemstą za grobu: zmarły zaczyna pobierać mocno ponadstandardowe ilości prądu czym z powodzeniem rozładowowywuje aku przy dłuższym postoju.

m4rud3r - 13-07-2025, 19:40

Nie chcę zakładać tematu.
Czy jak moduł BT umiera, to przestaje działać i kradnie prąd, czy może być tak że kradnie prąd i nadal działa ?
Od 2 dni mam problemy z uruchomieniem auta gdy postoi parę godzin. Podłączam booster i odpala bez problemu. Może to już wina samego aku - był w aucie, a misiek ze mną jest już 7 lat. Zastanawiam się, czy nie przerobić zasilania modułu BT na włącznik - wychodząc z auta robić pstryk - zasilanie całkowicie odcięte od modułu BT. Jak myślicie - da radę tak zrobić ?

jacek11 - 13-07-2025, 23:04

A Może jednak trzeba sprawdzić ładowanie, następnie pobór prądu na postoju, chociaż największym podejrzanym jest jednak akumulator.
Możesz też odpiąć moduł bt, i wtedy go zweryfikujesz. Jest umiejscowiony za radiem na dole.

apikus - 14-07-2025, 07:57

m4rud3r napisał/a:
Czy jak moduł BT umiera, to przestaje działać i kradnie prąd, czy może być tak że kradnie prąd i nadal działa ?

Mój już wtedy umarł.

m4rud3r - 14-07-2025, 17:46

Cytat:

A Może jednak trzeba sprawdzić ładowanie, następnie pobór prądu na postoju, chociaż największym podejrzanym jest jednak akumulator.
Możesz też odpiąć moduł bt, i wtedy go zweryfikujesz. Jest umiejscowiony za radiem na dole.
Ładowanie jest w porządku, alternator - sprzęgło i rolka i pasek zmienione w wielkanoc.
Po nocy auta nie odpale, ze starterem bez problemu. Objaw pojawił się nagle - do tej pory było wszystko ok, z modułu BT korzystam cały czas i dlatego obstawiam go jako potencjalnego winowajcę, tym bardziej że jak wiemy zdarza się powodować mu takie problemy ;-)

jacek11 - 14-07-2025, 23:30

m4rud3r napisał/a:
Ładowanie jest w porządku, alternator - sprzęgło i rolka i pasek zmienione w wielkanoc.
0
co pokazuje miernik ?

U mnie moduł bt rozładował akumulator w kolka dni.

m4rud3r - 16-07-2025, 22:45

jacek11 napisał/a:

U mnie moduł bt rozładował akumulator w kolka dni.

No te dziwne zachowanie auta pojawiło się nagle, znikąd. Dzień wcześniej auto jeździło normalnie. A od kilku dni bez boostera auta nie odpalę :D
Może po prostu akumulator wyziąnął ducha. Moduł BT sprawny (telefon się łączy, rozmowe / audio obsługuje normalnie).