Space Star Ogólne - [MSS ALL] Uszczelnienie klapy bagażnika i czujnik zamknięcia
MSS_FAN - 15-01-2021, 20:41 Temat postu: [MSS ALL] Uszczelnienie klapy bagażnika i czujnik zamknięcia Mój samochód jest powypadkowy dopiero jednak tej mocniejszej zimy mocno obladza mi się i paruje tylna szyba. Zaczęła przymarzać klapa, a w dodatku od dzisiaj świeci siędioda od otwartych drzwi. Myślę, że to przez to, że klapa nie dolega dokładnie, jest prześwit, a ta częśćna środku z dzyndzlem gdzie zamek sięzamyka jest wgnieciona i nie da siętego jakośwyprostować, wyklepać. Myślę nad byle jakim uszczelnieniem tego przyklejając uszczelkę do drzwi po prostu na plastiku, który jest na bagażniku, a drugą na stronę gdzie plastik jest po stronie samochodu. Jednak obawiam się, że przez to mogę mieć tylko problemy z diodą. Nie chcę, aby mi sięwyładował kiedyś akumulator. Jest jakiśpatent, abym sobie ulepszył trochęten czujnik? Gdzieś coś wygiąć, może odkręcić i przykręcić ciut wyżej jakiś wihajster?
AidsD - 19-01-2021, 08:17
Czujnik z otwartych drzwi a w tym przypadku z klapy jest wewnątrz właśnie tego czarnego mechanizmu, który jest przymocowany do klapy. Ja po wypadku też się męczyłem z tym, że się nie domykało - tzn języczek zamka nie zamykał się do końca. pomogło podniesienie poprzez danie podkładek haczyka, który jest na pasie tylnym.
Hugo - 27-01-2021, 10:01
Możesz też spróbować podgiąć blaszkę od czujnika w zamku żeby rozłączała czujnik. Klapa ma luz po zamknięciu czy nie?
|
|
|