To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Pajero - Zakup Pajero - Szczecin

CertifiedHero - 18-01-2021, 13:38
Temat postu: Zakup Pajero - Szczecin
Witam wszystkich użytkowników forum! Chciałbym zakupić swoje pierwsze Pajero i w związku z tym dołączyć do Społeczności MitsuManiaków :) W mojej okolicy pojawiła się taka oferta:
Oferta na OTOMOTO
W związku z tym miałbym do Was prośbę o poradę.
Czy ktoś może przez przypadek widział to auto na żywo?
Czy ze zdjęć i opisu jest warte zainteresowania?
Na co zwrócić szczególną uwagę przy osobistym oglądaniu auta? Czy warto zrobić przed zakupem przegląd np. w ASO?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc, bo niestety nie mam żadnego doświadczenia z zakupem aut używanych, nie wspominając nawet o 4x4 :)
Pozdrawiam!

Tuff - 18-01-2021, 15:14

Przy zakupie samochodu za 40tys. chyba warto wziąć przynajmniej do jakiegoś ogarniętego mechanika, który weźmie na podnośnik i rzuci okiem, podłączy pod komputer. Cena za usługę to będzie 100-300zł, ale w obliczu ewentualnych napraw to niewielka kwota :wink: A w tym 3,2 to chyba najważniejsze sprawdzić jak silnik pracuje, bo tam się te pompy wtryskowe zacierają :D
Georg - 20-01-2021, 12:30

Czwórka nie ma pompy wtryskowej.
Przy przebiegu 230 000 km warto już zwrócić uwagę na częstotliwość cyklów wypalania (lub zapychania :wink: ) DPFu.

CertifiedHero - 22-01-2021, 18:16

Dzięki za odpowiedzi! Auto zostało solidnie sprawdzone. Kilka problemów wyszło, ale nie dyskwalifikujących. Za to dzięki temu udało mi się konkretnie ponegocjować :) Tak to zostałem szczęśliwym posiadaczem swojego pierwszego Pajero IV! Teraz pozostaje zaplanować w najbliższym czasie wycieczkę do Carmont'u na małe SPA...