Pajero IV - [3.2 DID] Wymiana czujników na reduktorze
mBoder - 24-01-2021, 21:50 Temat postu: [3.2 DID] Wymiana czujników na reduktorze Witam wszystkich.
Mam samochód Pajero 4 po lifcie z 2014 roku z silnikiem 3,2 DiD. Po ostatniej wklejce w błocie uszkodziłem czujnik/czujniki na reduktorze. Jestem pewny ze to one - proszę zatem nie drożmy tematu, ze to może inne. Czujniki zakupiłem i zabrałem się do ich wymiany. I tu powstał problem z dostępem do nich. Bo ani od góry, ani od dołu nie ma dostępu.
Czy kto¶ wie jak zabrać się za wymianę czujników na reduktorze? Czy wymaga to demontażu reduktora? Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Azz - 24-01-2021, 23:05
Odkręć 4 ¶ruby z podpory skrzyni i opu¶ć j± trochę, będziesz miał dostęp spod auta.
mBoder - 25-01-2021, 06:56
Ok, teraz wiem ze należy zabrać się za temat od dołu.
Ile można opu¶cić skrzynie, aby jej nie uszkodzić? Na co jeszcze należy zwrócić uwagę przy tej operacji - gdzie¶ czytałem, ze trzeba mieć zwinne ręce bo miejsca mało?
zbyszekm2 - 25-01-2021, 08:42
mBoder napisał/a: | Ok, teraz wiem ze należy zabrać się za temat od dołu.
Ile można opu¶cić skrzynie, aby jej nie uszkodzić? Na co jeszcze należy zwrócić uwagę przy tej operacji - gdzie¶ czytałem, ze trzeba mieć zwinne ręce bo miejsca mało? |
Podstaw lewarek, 6 cm moze opu¶cić bez problemu.
Lewarkiem będziesz asekurował belkę na której lezy skrzynia. Będziesz miał możliwo¶ć kontroli i le opu¶cić a po operacji łatwiej będzie przykręcić belkę.
|
|
|