Car Audio - Zmiana częstotliwości fal radiowych w radiu amerykańskim
Anonymous - 18-04-2007, 11:10 Temat postu: Zmiana częstotliwości fal radiowych w radiu amerykańskim Witam wszystkich Mitsumaniaków.
Nareście znowu stałem się posiadaczem mojej wymarzonej marki (miałem wcześniej Galanta z 88 i Colta z 88 roku). Kupiłem Galanta kombii z 99 roku z silnikiem 2,4 GDI, dokupiłem niedawno radio Mitsubishi z CD i tu powstał problem, radio jest z wersji amerykańskiej i wyszukuje stacie radiowe tylko po nieparzystych dziesiętnych i z tego powodu mam tylko dwie lokalne stacje radiowe i sławetne radio M...
Podobno istnieje możliwość zmiany wyszukiwania fal, czy może ktoś miał taki problem i wie jaka firma mogłaby to zrobić i za ile?
Pozdrawiam wszystkich
Matejko - 18-04-2007, 12:56
albo mozna albo nie mozna, jesli nie mozna to nie mozna, a jesli mozna to jest to finansowo nie oplacalne
Chooper - 18-04-2007, 19:34
jesli znajdziesz kogoś z takim samym radiem przeznaczonym na rynek europejski, to ktos okumany w carradiocode najpewniej byłby w stanie przełożyć (sklonować) wsad pamięci radia europejskiego do twojego
teoretycznie radio zaczęłoby wyszukiwać po częstotliwościach parzystych...
BTW, a nie ma mozliwości ręcznego przeszukiwania ? co 0,1 Mhz ?
Anonymous - 18-04-2007, 20:02
Już próbowałem, ręcznie też przeskakują co 0,2 na nieparzystych, w sobotę wyciągnę radio i spiszę model oraz wrzucę fotkę to może coś ułatwi. Na tą chwilę dzięki za te odpowiedzi.
----------------------------------------------------------------------------
www.katkrotoszyn.fora.pl
Hubeeert - 18-04-2007, 23:59
Chooper napisał/a: | BTW, a nie ma mozliwości ręcznego przeszukiwania ? co 0,1 Mhz ? | Nie w radiu na rynek USA.
Sa firmy co sie tym zajmuja. Tyle wiem.
|
|
|