To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Zmiana częstotliwości fal radiowych w radiu amerykańskim

Anonymous - 18-04-2007, 11:10
Temat postu: Zmiana częstotliwości fal radiowych w radiu amerykańskim
Witam wszystkich Mitsumaniaków.

Nareście znowu stałem się posiadaczem mojej wymarzonej marki (miałem wcześniej Galanta z 88 i Colta z 88 roku). Kupiłem Galanta kombii z 99 roku z silnikiem 2,4 GDI, dokupiłem niedawno radio Mitsubishi z CD i tu powstał problem, radio jest z wersji amerykańskiej i wyszukuje stacie radiowe tylko po nieparzystych dziesiętnych i z tego powodu mam tylko dwie lokalne stacje radiowe i sławetne radio M... :twisted:
Podobno istnieje możliwość zmiany wyszukiwania fal, czy może ktoś miał taki problem i wie jaka firma mogłaby to zrobić i za ile?

Pozdrawiam wszystkich

Matejko - 18-04-2007, 12:56

albo mozna albo nie mozna, jesli nie mozna to nie mozna, a jesli mozna to jest to finansowo nie oplacalne
Chooper - 18-04-2007, 19:34

jesli znajdziesz kogoś z takim samym radiem przeznaczonym na rynek europejski, to ktos okumany w carradiocode najpewniej byłby w stanie przełożyć (sklonować) wsad pamięci radia europejskiego do twojego

teoretycznie radio zaczęłoby wyszukiwać po częstotliwościach parzystych...

BTW, a nie ma mozliwości ręcznego przeszukiwania ? co 0,1 Mhz ?

Anonymous - 18-04-2007, 20:02

Już próbowałem, ręcznie też przeskakują co 0,2 na nieparzystych, w sobotę wyciągnę radio i spiszę model oraz wrzucę fotkę to może coś ułatwi. Na tą chwilę dzięki za te odpowiedzi.

----------------------------------------------------------------------------
www.katkrotoszyn.fora.pl

Hubeeert - 18-04-2007, 23:59

Chooper napisał/a:
BTW, a nie ma mozliwości ręcznego przeszukiwania ? co 0,1 Mhz ?
Nie w radiu na rynek USA.

Sa firmy co sie tym zajmuja. Tyle wiem.