Outlander Ogólne - Problem z wycieraczkami
Zadyma777 - 16-02-2021, 15:37 Temat postu: Problem z wycieraczkami Witam wszystkich.
Od niedawna jeżdżę Outlanderem phev 2019. Parę dni temu w Sligo, gdzie mieszkam spadło odziwo trochę śniegu.
Podczas jazdy sypnęło mi z dachu śniegiem na przednia szybę. Śnieg był mokry i ciężki. No i z automatu włączyły mi się wycieraczki i utknęły mi w tym śniegu. Było go sporo. Zaraz zatrzymałem auto i wyczyściłem wszystko na podszybiu. Niestety od tego czasu wycieraczki po włączeniu zatrzymują się w pozycji, w której im się podoba. Tzn czasami ułożą się dobrze ale większość razy zatrzymują się na środku szyby w różnych położeniach.
Czy tylko serwis mi pomoże? Czy są jakieś sztuczki na takie cuda?
Dzięki, pozdrawiam Bartek.
Bizi78 - 16-02-2021, 16:09
Obstawiam, że zmieliło wielowypust na końcach mechanizmu wycieraczek lub wielowypust w ramionach.
Wypadałoby odkręcić ramiona i ocenić co uległo zniszczeniu.
Ewentualnie możesz jeszcze spróbować delikatnie dociągnąć nakrętki ramion wycieraczek, oczywiście w pozycji spoczynkowej.
Zadyma777 - 16-02-2021, 16:57
Dzięki za odpowiedź.. Choć nie sądzę że to mechaniczny problem.
Myślałem bardziej że to cos w stylu wyłącznik skrajny? Coś elektronicznego?
Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
Bizi78 - 16-02-2021, 18:05
Ale tam jest czysta mechanika: silnik, mechanizm i ramiona.
Zadyma777 - 16-02-2021, 20:45
Działa idealnie od lewej do prawej.. Tylko kończy po środku jakoś.. Wątpię że to na wieloklinie..
Krzyzak - 17-02-2021, 07:01
Zadyma777 napisał/a: | Tylko kończy po środku jakoś. | to mogło przeskoczyć na wielowypuście przy silniku
Zadyma777 - 23-02-2021, 01:22
Beka bo się samo naprawiło.. Także wygląda jakby się skalibrowalo.. I nie był to problem mechaniczny. Dziękuję tak czy siak.. Pozdrawiam
|
|
|