Outlander III Ogólne - Luzy na fotelu
kubi2410 - 19-03-2021, 13:17 Temat postu: Luzy na fotelu Mam pytanie Outlander fotel kierowcy elektryczny. Buja się oparcie.
Wyjąłem fotel podkręcałem śruby i nic to nie dało.
Czy może ktoś miał taki przypadek i go zorwiązał.
Nie poddałem się i rozebrałem dziś fotel winne są prowadnice na ślimakach przód tył. Trzeba ją ścisnąć i dać podkładki.
Podkładki wciskamy po ściśnięciu prowadnic tak by było mega ciasno.
Spokojnie podkładki nie wypadną na prowadnice idzie jeszcze metalowa pokrywką.
parian - 25-04-2021, 12:50
Cześć, żeby się do tego dostać musiałeś odkręcić fotel razem z prowadnicami, które przykręcone są do karoserii? Czy może one zostają i wyciąga się sam fotel?
Jak z kablami od poduszek, odpinales?
kubi2410 - 26-04-2021, 13:54
fotel odkręcasz 4 śruby i wychodzi cały. A poduszki elektryka u mnie 3 wtyczki do odpięcia są z przodu fotela.
parian - 27-04-2021, 09:50
Ale ta główna podstawa z prowadnicami zostaje w podłodze? Czy wyciągasz razem z nią? Odlaczales aku przed odpięciem kabli od poduszek?
kubi2410 - 25-05-2021, 21:45
Fotel wychodzi z całym stelażem. Akumulatora nie trzeba odpinać bo zapłon jest wyłączony.
mohinder - 03-11-2022, 07:39 Temat postu: Luzy w fotelu kierowcy Witam
Zauważyłem jakies luzy w fotelu kierowcy które zaczynają mi się niepodobać. Przy hamowaniu czuję jak fotel jakby pochylał się do przodu ale za to przy ruszaniu pochyla sie do tyłu. Trochę za zimno na rozbieranie i analizowanie dlatego pytam czy może ktoś zauważył u siebie cos podobnego i juz to "wyleczył"?
To masz - 06-11-2022, 19:19
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1642782&highlight=#1642782
[ Komentarz dodany przez: Bizi78: 07-11-2022, 10:42 ]
Dzięki za linka, scaliłem tematy.
Grzegorz_MN - 21-12-2022, 12:02 Temat postu: Re: Luzy w fotelu kierowcy
mohinder napisał/a: | Witam
Zauważyłem jakies luzy w fotelu kierowcy które zaczynają mi się niepodobać. Przy hamowaniu czuję jak fotel jakby pochylał się do przodu ale za to przy ruszaniu pochyla sie do tyłu. Trochę za zimno na rozbieranie i analizowanie dlatego pytam czy może ktoś zauważył u siebie cos podobnego i juz to "wyleczył"? |
Mam chyba to samo, czyli luz stelaża. Przez otwarte drzwi mogę chwycić oparcie fotela kierowcy i da się nim ruszać: buja się lekko oparcie razem z siedziskiem, ale sam fotel jest dobrze przykręcony do karoserii. W jednym ASO powiedzieli, że na gwarancji nie da rady, a do drugiego się spoźniłem, bo wygasła 2 tygodnie wcześniej (nie pomyślałem żeby z tym pojechać, bo na codzień bardzo rzadko fotel buja się w trakcie jazdy). Ale w tym drugim mechanik ocenił, że jest to „w granicach normy” i akurat był drugi Outlander (jak zrozumiałem po wymianie gwarancyjnej stelaża fotela kierowcy) i w nim było tak samo, a może jeszcze lekko na boki się bujał. U mnie fotel jest elektryczny, w tym drugim był manualny więc bardzo możliwe, ze to właśnie ten stelaż.
[ Dodano: 21-12-2022, 12:05 ]
kubi2410 napisał/a: | Mam pytanie Outlander fotel kierowcy elektryczny. Buja się oparcie.
|
Czy bujało się oparcie razem z siedziskiem?
Czy montaż podkładek okazał się trwałym rozwiązaniem?
|
|
|