To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Opinie OUTLANDER 2.4L L4 DOHC 16V 4x4 wersja ES AWC

Fuchmet - 10-07-2021, 10:36
Temat postu: Opinie OUTLANDER 2.4L L4 DOHC 16V 4x4 wersja ES AWC
Nadeszła chwila w której trzeba pożegnać się z Lancerem i przejść na coś większego.
Wpadł mi w oko w białej perle Outlanderek jak w temacie z 2020 roku z Kanady.

Najważniejsze pytanie czy jeżeli auto było rozdziewiczone strzałem traci gwarancje?
Powiedzcie jak z dostępnością części zamiennych, bo na wyszukiwarkach części nie ma do silnika 2.4 albo ja coś nie ogarniam. Mile widziane wszystkie inne opinie.

wawa_marek - 27-07-2021, 17:17
Temat postu: Re: Opinie OUTLANDER 2.4L L4 DOHC 16V 4x4 wersja ES AWC
Fuchmet napisał/a:
Nadeszła chwila w której trzeba pożegnać się z Lancerem i przejść na coś większego.
Wpadł mi w oko w białej perle Outlanderek jak w temacie z 2020 roku z Kanady.

Najważniejsze pytanie czy jeżeli auto było rozdziewiczone strzałem traci gwarancje?
Powiedzcie jak z dostępnością części zamiennych, bo na wyszukiwarkach części nie ma do silnika 2.4 albo ja coś nie ogarniam. Mile widziane wszystkie inne opinie.

Gwarancja nie obowiązuje w Europie (przynajmniej tak mi powiedzieli w ASO w przypadku auta z USA). Przegląd owszem zrobili ale za to i tak się płaci, nie ma problemu z częściami bo sporo rzeczy pasuje od europejskich. Do silnika 2.4 nie musisz się dotykać przez długie lata poza wymianą oleju z filtrami, pasków osprzętu i świec, oraz regulacją zaworów. Wszystko to jest dostępne w ASO od ręki, a poza nimi pewnie też.