Pajero III - Dodatkowe wskaźniki temp i olej
FareonX - 05-08-2021, 17:12 Temat postu: Dodatkowe wskaźniki temp i olej Ostatnio miałem trochę problemów ze wskazaniami zegarów więc chciałem zamontować dodatkowe wskaźniki wraz z czujnikami pomiaru temperatury silnika oraz ciśnienia oleju z racji że właśnie jestem w trakcie remontu silnika a maszyna jest użytkowana głównie terenie oraz turystyka offroad, uważam że takie wskaźniki czasem mogły by ocalić głowicę przed pęknięciem. Może ktoś montował coś takiego i mógł by polecić jakiś zestaw do montażu? Najbardziej zależało by mi na dokładnym wskazaniu cyfrowym temperatury oraz innych wskazań.
Olson - 05-08-2021, 22:39
Dużo pozytywnych rzeczy naczytałem się na temat Uniwersalnego Komputera Pokładowego (UKP) firmy Reveltronics. Posiada ogromne możliwości, natomiast minusem jest cena oraz to, że trzeba odpowiednio wyregulować odczyt z czujników analogowych. Producent dostarcza odpowiednie oprogramowanie do regulacji oraz dostosowania wyświetlacza. Przymierzałem się swego czasu, aby u siebie coś takiego zamontować w tym miejscu:
Natomiast zastanowiłbym się również nad wskaźnikami analogowymi umieszczonymi w słupku, fajna sprawa.
Lotnik1414 - 09-08-2021, 15:50
Ja dołożyłem co prawda w pII ale fajna sprawa jak wie się więcej o tym co się dzieje… u mnie pod radio się zmieściły 3 idealnie 52mm z autogauge
|
|
|