To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - [1.8DI-D] ASX 2011 - Rozkodowany kluczyk (???)

mrlestat - 07-08-2021, 22:12
Temat postu: [1.8DI-D] ASX 2011 - Rozkodowany kluczyk (???)
Upadł mi kluczyk na beton i rozpadł się na kawałki. Śrubka musiała się chyba wcześniej poluzować. Złożyłem go z powrotem. Teraz kluczyk otwiera i zamyka drzwi ale silnika nie uruchomię. Wziąłem drugi kluczyk, w którym z kolei bateria padła i nie da rady drzwi otworzyć ale silnik odpala …
W efekcie muszę mieć dwa klucze jeden do otwierania drzwi a drugi do uruchamiania silnika.
Jak to naprawić?

Pozdrawiam
Wojtek

jan1994 - 07-08-2021, 23:55

To nie jest rozkodowany kluczyk, tylko zgubiłeś pastylkę immobilizera. W przypadku drugiego kluczyka wystarczy wymienić baterię.
rafo13 - 16-08-2021, 22:39

Dokładnie tak. W moim kluczyku jest taki mały sześcian wielkości pastylki. Jak go nie masz to użyj zapasu. A temat załatwi serwis dorabiający klucze. Salon zaśpiewał 1100 a koleś od kluczy 290 ;)
Minus...klucz scyzorykowy zamiast oryginału

Mrpitt - 24-06-2022, 08:13

Witam serdecznie

Mam podobny problem, jeden kluczyk działa bez problemu, drugi (link do zdjęcia w załączeniu) który dostałem w komplecie nie działał z powodu rozładowanej baterii. Po jej wymianie dzieje się to samo co w pierwszym poście kluczyk otwiera drzwi a po włożeniu do stacyjki nic się nie dzieje.
Czy czegoś w nim brakuje? Nie chcę rozkręcać tego dobrego dla porównania żeby czegoś nie popsuć.

https://photos.app.goo.gl/Vdx9e1A5jp3MwWnt9

Pozdrawiam

Laknat - 24-06-2022, 08:50

Pewnie trzeba go ponownie zaprogramować w komputerze samochodu, bo immobilizer go nie czyta.
apikus - 24-06-2022, 22:15

Ale pastylka immo jest? Bo ja na zdjęciu nie widzę.
Powinna być w obudowie.