Outlander II Ogólne - Dziwne dzialanie klimatyzacji w trybie auto Outlander 2.2 15
Slogger1982 - 12-09-2021, 20:21 Temat postu: Dziwne dzialanie klimatyzacji w trybie auto Outlander 2.2 15 Witam
Mam nastepujacy problem, w trybie auto klikatyzacja wali tylko na przod, nie wieje na szybe i nogi jak w innych autach planuje wymienic panel i modul bo moim zdaniem w trybie auto powinno rownoczesnie dmichac wszedzie troche na nogi troche na szybe i najwiecej na przod jak w innych autach outek 2.2 154
m4rud3r - 12-09-2021, 20:54
Sprawdź najpierw czy działają klapy nawiewów. Ja kiedyś profilaktycznie w ciemno wymieniłem silniczek sterowania klapą a po 2 tygodniach problem powrócił.
Jak zdemontujesz dolny schowek, to powinieneś mieć dojście do silniczka sterowania nawiewem. Odepnij go i sprawdź ręcznie czy klapa przestawia się bez zacięć. Możesz też na słuch mniej więcej ocenić czy coś tam pracuje czy nie.
U mnie się zacinała klapka mieszalnika nawiewu i miałem albo tylko na szybę albo tylko na nogi.
Slogger1982 - 12-09-2021, 21:04
Manualnie dziala moge przestawiac nogi szyba przod, ale w trybie auto to powinno chyba wiac wrzedzie
miron - 13-09-2021, 20:38
U mnie błąd znalazłem B1000. W zimie miałem problem nie dawała na szyby. Zajebiście szyba parowała.
|
|
|