To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Prośba o pomoc w wyborze Lancera

Piesa - 21-09-2021, 20:33
Temat postu: Prośba o pomoc w wyborze Lancera
Witam,

Przymierzam się do zakupu Lancera IX, najchętniej sedana z silnikiem 1.8 i w wersji Intense.
Mam jednak problem z ogarnięciem tego jaka jest właściwa wartość widzianych ofert.
Przykładowo, ta oferta z mojej perspektywy wygląda dość dobrze, praktycznie idealnie trafia to w moje oczekiwania:
https://www.otomoto.pl/of...-ID6E3zdh.html?

Nie umiem jednak stwierdzić czy zaproponowana w ogłoszeniu cena jest sensowna, rynek Mitsubishi jest dla mnie dość nowy. Czy ktoś byłby w stanie pomóc mi w tej ocenie?

Dodatkowo, na jakie konkretne szczegóły najbardziej warto zwracać uwagę w tym konkretnie modelu?
Poza sprawdzeniem lakieru i rdzy od spodu, jakie są najczęstsze usterki? Znajomy podpowiedział mi, że w swoim Outlanderze miał dość szybko problemy z Bluetooth i systemem Hands free. Co jeszcze warto sprawdzić na miejscu, a może nie wpaść do głowy jako coś oczywistego?

Dziękuję i pozdrawiam,
Piesa

HUGIO - 22-09-2021, 21:44

Cześć,

Aktualnie ciężko ustalić cenę auta, bo rynek używek ostatnio przeżywa boom i każdy zawyża cenę jak może. Od dłuższego czasu nie interesuję się już cenami Lancera, ale kojarzę, że z 2 lata temu taki Niemiec Intense z podobnym przebiegiem i tym rocznikiem kosztował bliżej 23 tys., a tu trzeba już dodać dwa lata. Jak chcesz znać dokładną wartość auta, to podejdź do pierwszego lepszego agenta ubezpieczeniowego i niech on sprawdzi na ile wyceniają ubezpieczyciele ten konkretny egzemplarz.

Z modułem HFS racja, ale to jest na zasadzie kiedyś przestanie działać i zacznie zjadać akumulator, nie ma wcześniejszych objawów. Czasami są problemy z taśmą kierownicy - przyciski przestają działać. Głównie raczej rdza jest problemem, reszta jak w innych autach. Jedynie warto, żeby były papiery jeśli chodzi o wymiany olejów i ewentualne sprawdzanie łańcucha, i luzów zaworowych.

Mazin89 - 25-09-2021, 10:35

Jedyne co jest dziwne to to, że sprzedający gubi się w zeznaniach albo nie wie co sprzedaje. Po 1 to nie Lancer IX (bo nie występowała taka generacja w modelach innych niż Evolution) tylko VIII. Po 2 w parametrach jest pojemność silnika 1.8 i moc 140 KM co by się zgadzało, a później pisze że pojemność 2.0 143 KM (2.0 miał 150 KM). Może to nie rzutuje jakoś bardzo na sam samochód, ale trochę mówi o sprzedającym.
CrazyTalibano - 06-10-2021, 19:39

Mazin89 napisał/a:
Jedyne co jest dziwne to to, że sprzedający gubi się w zeznaniach albo nie wie co sprzedaje.

Obecnie znalazłem Lancera z odpowiednim jak dla mnie wyposażeniem którego sprzedaje ASO, oczywiście bez wypadek itp tylko szkoda że raporty mówią o szkodzie całkowitej ewentualnie o uszkodzeniu....