Komputery, RTV, AGD, Komorki - Jaka mikrofalówka, jakie funkcje (mikrofalowa, mikrofalowe)
tomusn - 22-04-2007, 18:28 Temat postu: Jaka mikrofalówka, jakie funkcje (mikrofalowa, mikrofalowe) Napiszcie proszę (może być z pomocą żon) jakie funkcje warto mieć w kuchence mikrofalowej, które są najczęściej wykorzystywane...
Możemy dostać sprzęt , ale ma być dobry i nie za bardzo głęboki (35 cm max)
JCH - 22-04-2007, 18:55
tomusn napisał/a: | jakie funkcje warto mieć w kuchence mikrofalowej | Zegar.
Jak się rano krzątasz w kuchni to wiesz ile masz jeszcze czasu. Jajka na miekko też wiesz ile już się gotują, ... makaron i wszystkie te błyskawiczne potrawy, które na czas trzeba robić.
Poważnie mówię
Chooper - 22-04-2007, 19:02
z rożna praktycznie się nie korzysta. Ważne aby miała dobre podgrzewanie (ok 800W) i rozmrażanie, bo to tez się przydaje
Cezar - 23-04-2007, 01:11
i minutnik tez
Bardzo przydatny i glosno informuje o zakonczeniu
Matejko - 03-05-2007, 17:32
sharp - pizza to model bodajze, a numerowego nie pamietam, z 10 lat ma jak nic, wygladem nie straszy, a do teraz dziala uzywana srednioczesto ale nawet zarowka w srodku sie nie spalila
jedna taca, plus dwa ruszty - niski i wysoki - podobno ma jakies funkcje ze mozna placek piec, ale nie sprawdzalem, dobrze odgrzewa mrozone zarcie
wszyscy w domu do teraz zadowoleni z zakupu
Anonymous - 03-05-2007, 17:39
Rodziece maja Whirlpoola -chodzi jak przycinak juz 6 lat i nigdy nie zawiodła, funfkcja grilla nigdy nie była używana bo takowa jest w zwykłej kuchence ale odgrzewanie,odmrażanie, grzanie mleka itd bardzo dobrze.
klik
Coś takiego mniej wiecej
Chooper - 03-05-2007, 18:39
ja mam już od dłuższego czasu panasonica NN -K153WFEPG klik i sprawdza się rewelacyjnie
BTW, panie administratorze nie chce sie burzyć, ale podobny temat już był całkiem niedawno załozony z tego co pamiętam przez Tomusn'a
w ramach poprawienia się, daję szansę scalenia tematów samemu
arekp - 03-05-2007, 22:14
Chooper napisał/a: | BTW, panie administratorze nie chce sie burzyć, ale podobny temat już był całkiem niedawno załozony z tego co pamiętam przez Tomusn'a
w ramach poprawienia się, daję szansę scalenia tematów samemu |
Jaaaa ... dziekuje za pstryczek. Szukalem jako 'mikrofalowa' i 'mikrofalowe' a dopiero teraz zauwazylem, ze sam napisalem w temacie 'mikrofalowej' ;>
EDIT:
Eeee ... tamtem temat jest inny Ja wiem czego chce (funkcje). Interesuja mnie firmy/modele ktore posiadaja Misiolubni zeby zorientowac sie co jest popularne.
Do tej pory uzywalismy Whirlpool`a i byl bezawaryjny i funkcjonalnosc nadal ma spora ... tyle, ze rodzice zaplacili za niego kupe kasy.
ps. jako kluczy przy szukaniu uzywalem tez kuchenka i kuchenki
Anonymous - 03-05-2007, 22:39
ja mam panasonica od 17 lat i gdybym go zmienial to moja kolejna mikrofala musialaby miec (najczesciej uzywane przezemnie funkcje):
- odmrazanie "po" wadze i "po" rodzaju tj. ustawiam np. chleb 0,5kg
- podgrzewanie potrawy na talerzu (trzy ustawienia: zupa, drugie danie i cos wiekszego)
- zmiekczanie masla
- oczywiscie zwykle grzanie
- zadko grill do frytek
arekp - 04-05-2007, 20:30
Z mojej strony temat zamkniety, dzieki za pomoc ... brat jak zwykle chcial byc madrzejszy i pojechal do sklepu sugerowac sie tym co sprzedawca powie. Kupil jakiegos gownianego samsunga.
tomusn - 05-05-2007, 22:02
a my dostaliśmy LG, bo jak pisałem kuchenka miała być nie za głęboka. Wyszło LG 3744, nie ma intellowave (trojaki sposób generacji mikrofal), ma za to grill, zegar, sterowanie w pełni elektroniczne. w sumie nam pasuje, będzie służyć głównie jako podgrzewanie potraw dla mnie na wieczorny obiad, ale może inne zastosowanie się znajdzie.
Anonymous - 06-05-2007, 18:49
Przy zakupie mebli dostałam kuchenkę mikrofalową Daewoo. Myślałam, że nie będzie wiele warta, ale służy mi już 3 lata. Ma podstawowe funkcje (podgrzewanie i rozmrażanie) i własnie one są najbardziej przydatne. Trzeba pamiętać, że metalowych naczyń nie wkładamy do mikrofali! Jajek też nie radzę gotować
RalfPi - 16-04-2012, 17:21
Hej - właśnie zamierzam na dniach kupić kuchenkę mikrofalową.. I pytanie jest
1)jaką firmę polecacie?
2) Czy jest sens "przepłacać" 400 - 500 zł za Boscha czy może 250zł - Zelmer wystarczy?
Pozdrowienia
PS kuchenka do użytkowania przez 2 góra 3 osoby
jaca71 - 16-04-2012, 18:20
A do czego chcesz tej mikrofali używać?
Ja rozmrażam, odgrzewam kotu żarcie, grzeje mleko do kawy i dzieciom do płatków i to by było na tyle, gdyby nie najważniejsze zastosowanie mikrofalówki - popcorn
Do takich zastosowań wystarczy najtańsza. Ale jest jedno magiczne ale. Sprzęty kuchenne muszą wyglądać, niekoniecznie muszą działać i za to się płaci, niestety sporo. Ja poza wyglądem zapłaciłem jeszcze kupę kasy aby była do zabudowy i jeszcze trochę za to by otwierała się z lewa na prawo. Żeby to wszystko pogodzić to wyszło że musi być siemens albo bosch A że piekarnik był siemens to... wiadomo na co padło.
RalfPi - 16-04-2012, 18:41
Podgrzewanie obiadu, mleka, płatków, jogurtu.. no i oczywiście popcorn
Słyszałem, że opcja "grill" jest też wskazana. No i pewnie pod kolor mebli będziemy z Żoną kupować, ale to już osobna kwestia. Tak naprawdę bardziej pytam o markę - wiem, że Bosch to klasa, Siemens też, ale czy taki Zelmer (jeszcze Polska firma?) da radę do normalnego użytkowania - powiedzmy za 250ziki?
Czy jest sens oszczędzić trochę na takim sprzęcie?
|
|
|