Outlander I GEN Techniczne - poduszka silnika przód
ogrodnikmat - 13-02-2022, 14:35 Temat postu: poduszka silnika przód witam. interesuje mnie jaka powinna być śruba do poduszki silnika przedniej w outlanderze?? ja mam wsadzoną jakąś zwykłą śrubę m8 tak że jest spory luz na śrubie a otworem poduszki. wczoraj przy wymianie przewodu od wspomagania zauważłem ten problem. na obecną chwilę luz ten skasowałem grubszą śrubą i gumową tulejką tak że jest sztywno. ale wiem że to tymczasowy zabieg a nie mogę doszukać się śruby oryginalnej jaka powinna wyglądać. z góry dzięki za informacje... ewentualnie fotka byłaby pomocna...
Bizi78 - 13-02-2022, 16:29
10x75 MF140273
https://www.4turbo.pl/pl/...9,3,25317,18737
ogrodnikmat - 13-02-2022, 19:18
dzięki za info. ale mimo to ja czegoś nie rozumiem. czemu otwór w poduszce silnika jest większy niż otwór w uchwycie mocującym silnik z poduszką.. przecież będzie luz na poduszcze. mam drugi zestaw z innego outlandera i też jest tak samo...
elektryk - 05-03-2022, 22:51
ogrodnikmat napisał/a: | dzięki za info. ale mimo to ja czegoś nie rozumiem. czemu otwór w poduszce silnika jest większy niż otwór w uchwycie mocującym silnik z poduszką.. przecież będzie luz na poduszcze. mam drugi zestaw z innego outlandera i też jest tak samo... | Jak ściśniesz poduszkę blachami po bokach do tulei poduszki, to nie będzie się ruszać. Po to tam jest odpowiednio hartowana śruba żeby ścisnąć mocno.
|
|
|