Space Star Techniczne - SPACE STAR Szyby elektryczne nie chodzą prawe / Szukam schem
Motofan46 - 27-03-2022, 10:29 Temat postu: SPACE STAR Szyby elektryczne nie chodzą prawe / Szukam schem Nie chodzą szyby od strony pasażera ale tylko z włącznika na prawych drzwiach . Z tego od kierowcy jest OK .
Myślałem że to włącznik ale po przetestowaniu wygląda na dobry . Niestety nie mam schematu . Trochę intuicyjnie podpiąłem 12V na niebieski kabelek włącznika i wszystko działa przełącznik opuszcza i podnosi . Sprawdziłem kostkę drzwi i na tym pinie z niebieskim kablem brak 12V . Problem jest gdzieś głębiej a nie chcę pruć całej deski rozdzielczej . Ma ktoś może wiedzę gdzie może być kolejna kostka tej instalacji ? Zastanawiam się nad tą kostką przy drzwiach kierowcy może tam szukać .
Space Star 1,3 z 2000r
Bizi78 - 27-03-2022, 16:02
Sprawdź najpierw czy w panelu sterowania od kierowcy nie masz włączonego przyciski window lock .
Motofan46 - 27-03-2022, 17:44
Dzięki wielkie .
Nie dotykałem wcześniej tego przycisku bo myślałem że to domykanie .
Wszystko działa .
Miałem kiedyś problem z szybami w Megane II i tam jak nie działała od pasażera to przyczyna była w kostce kierowcy albo kostce pod siedzeniem kierowcy .
Hugo - 29-03-2022, 08:21
Motofan46, też miałem takie Renault, to specyficzne auta, tam usterki elektryczne są na porządku dziennym.
cakp - 29-04-2022, 22:49
Hej
Rozbierz panel i przeczyść styki pałeczką do uszu. Gumki pod przyciskami potrafią się wyrabiać, kruszy się taki czarny pył a potem nie działa. U mnie pomogło. Polecam Ci preparat do czyszczenia styków
Kontakt S
Kontakt U
|
|
|