To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - Poszukuję zbiornika paliwa <benzyna>

AndrzejK - 29-03-2022, 19:45
Temat postu: Poszukuję zbiornika paliwa <benzyna>
dzien dobry,

Co moze byc przyczyna pojawienia się w zbiorniku paliwa wody i rdzy (przez co uszkodzona jest pompa paliwa).
Samochód prawdopodobnie byl użytkowany głównie na gaz, taki mam 1 wniosek.

Szukam w związku z tym zbiornika, czy może ktoś z Was wie gdzie moge dostać? Po pierwszym rozeznaniu widzę problem.

Silnik 2l, benzyna, moc 100KW

Bizi78 - 29-03-2022, 19:59

Sprawdź w jakim stanie lub czy w ogóle jeszcze jest rura wlewowa.
Bzyk_R1 - 29-03-2022, 21:08

Znam odpowiedź na Twoje pytanie! Po prostu Outlander I to stary grat i zbiornik paliwa zjadła rdza. Wnioski:
-egzemplarz nie był konserwowany,
-gaz nie ma nic do tego, nawet gdyby zbiornik był ciągle pełny benzyny to i tak zgnił by od zewnątrz
-należy szukać rury wlewu, zbiornika, pompy paliwa oraz najprawdopodobniej listwy wtryskiwaczy jeżeli syf tam się dostał.

Wszystkie elementy znalazłem bez problemu nowe jak i używane na popularnych serwisach ogłoszeniowych. Trzeba szukać po kodzie CU2W

AndrzejK - 30-03-2022, 20:49

serdeczne dzięki za odzew, bak zakupiłem dzisiaj, dam znać co wynikło w sprawie reszty części :D
kazma - 31-03-2022, 11:59

Ja kupowałem zamiennik na allegro i pasował bezproblemowo.
killerek41 - 31-01-2024, 16:37
Temat postu: zbiornik paliwa
Cześć. Podpinam się pod temat. Mnie także zaczął lać na zatankowanym baku. znalazłem na alli.......sie plastikowy za niecałe 800zł ale, produkcja RUS i nie ma możliwości dostawy. szkoda bo taki z twardego plastiku by się zdał do naszego modelu. Może u nas robi ktoś takie? w podobnej cenie do 1500zł
Bzyk_R1 - 31-01-2024, 18:28

killerek41, taki zbiornik dałoby radę zamówić do Królewca a później ruchem granicznym przez mrówki przerzucić do nas do kraju. Robiliśmy tak importując prostowniki Kulon z Rosji. Nie było opcji tego importować bezpośrednio. Nie wiem jak teraz w obecnej sytuacji takie operacje się odbywają bo to było przed wojną. Jeżeli będzie za dużo zachodu to zwykłe blaszane do 1500 też kupisz i po dobrej konserwacji pewnie kolejne 10 lat spokoju.
ogrodnikmat - 23-06-2024, 08:39

podepne się pod temat, orientuje się ktoś jaki zbiornik pasuje do turbiacza?? bo w internecie są dwa rodzaje jeden na 6 otworów drugi na 4. może ktoś wymieniał i wie? z góry dzięki za info.