To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - Mechanicy-Ceny

MitsuDream - 01-04-2022, 17:49
Temat postu: Mechanicy-Ceny
Dzień dobry
Jestem nowa na forum i jeśli byl juz taki temat to przepraszam, ale lupka nie pokazała.

Od miesiąca jestem posiadaczką Mitsubishi Lancer 2009r. Sportback 1.8 benzyna 143km.

Moja wiedza jeśli chodzi o mechanike jest bardzo podstawowa, dlatego chciałabym miec możliwość skonsultowania z Wami ile mniej wiecej naprawa/serwis czegoś może kosztować żeby uniknąć naciągania przez mechaników.

Otóż odebralam dzisiaj samochod od mechanika, nie było w nim nic pilnego do zrobienia jednak zleciłam mu dokladne sprawdzenie samochodu jak to po zakupie żeby wiedzieć co i jak.
Mechanik zalecił wymiane oleju i świec z tego wzgledu ze nie jest w stanie określić ich zużycia i jeśli zrobie to teraz profilaktycznie to bede miec spokoj na 90tys km.

Za całość zapłaciłam 800zl. A poniżej przedstawiam co zostalo zrobione:
Wymiana oleju na Shell ECT 5w40 + filtr + filtr pyłkowy (248zl)
Uzupełnienie płynów (20zl)
Świece Denso (308zl) (?) :shock:
Robocizna (240zl)

Chciałabym dowiedzieć sie czy według Was cena jest adekwatna do wykonanej pracy? Mam świadomość tego, że samochody Japońskie nie są najtańsze w naprawach, ale nie chciałabym tez byc naciagana przez mechanikow i płacić za cos duzo więcej niz powinnam.
Dodatkowo po serwisie przy przekreceniu kluczyka slysze cykanie jednak samochód odpala. Mechanik powiedzial zeby miec na oku rozrusznik z tym ze cykania przed serwisem nie było w zwiazku z czym tez nie wiem co o tym myśleć.

apikus - 02-04-2022, 10:45

Ja za świece Denso IKH20 zapłaciłem 120 zł, może do 1,8 są inne.
Uwex - 03-04-2022, 09:03

Na świecach pojechał z ceną.
Krzyzak - 03-04-2022, 15:48

Jakie dokładnie świece? Denso to tylko nazwa producenta, cenowy rozstrzał świec do Mitsu to od 10 do 100zł za sztukę...
Bizi78 - 03-04-2022, 16:07

Teoretycznie do tego modelu i rocznika zalecane są:
DENSO K20PSR-B8
na allegro DENSO bez logo od 35zł/szt, chyba że fachowiec pobiegł do ASO :wink: .

dragon1981 - 18-11-2022, 22:39

to zależy czy Irydowe czy platynowe