To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Interfejs ?

1lukaszp1 - 11-06-2022, 11:12
Temat postu: Interfejs ?
Witam chciałbym nabyć interfejs do diagnostyki lancer sportback 2.0 did co kupić pod telefon i jaki program czy może jest urządzenie i program razem ,ewentualnie pod laptopa co polecacie ?
grzesiopol - 11-06-2022, 14:02

Taki jak do innych podstawowa diagnostyka, prosty ELM i coś darmowego ewentualnie płatnego np. Torque. Reszta profesjonalna to duży koszt Delphi, Bosch a o dedykowanym MUTIII nie wspomnę.
mohinder - 11-06-2022, 14:13

Zależy co dokładnie chciałbyś robic przy pomocy interfejsu. Jeśli tylko najprostszy podgląd i ewentualnie skasowanie błędu to najtańszy ELM wystarczy. Jeśli chciałbyć intefejs który będzie działał praktycznie cały czas (będzie wpięty stale w gniazdo OBD2 to musisz już popatrzeć ja jakimś który normalnie bez problemu sie wybudza i to już z doświadczenia wiem, że dobrze się upewnić że będzie współpracował z Twoim telefonem. Miałem taki jeden dosyć znanej firmy który nie chciał pracowac z moim nowym telefonem, a z poprzednim pracował bez problemu.
Jeśli jednak coś powazniejszego planujesz to Najlepszym rozwiązaniem byłby MUT III ale cena nie jest raczej dla amatora zresztą podobnie z innymi urzadzeniami PRO. Nawet dobry interfejs ELM może sporo kosztować. Jest jeszcze jedna opcja Kupno interfejsu mini VCI który niby jest dedykowany do Toyoty ale pracuje z Mitsubishi. Do tego jest darmowy program MMCodingWriter.