To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [2.0 DiD] Akumulator czy jednak grubiej

lukanio - 04-07-2022, 08:10
Temat postu: [2.0 DiD] Akumulator czy jednak grubiej
Cześć,

Auto jeżdżone codziennie - ostatni raz w sobotę. Burzy nie było, wczoraj stał cały dzień a dziś chcę do pracy a tu taka niespodzianka po przekręceniu zapłonu na rozrusznik że zgasło wszystko.
Po chwili po przekręceniu zapłonu jest jak na filmiku.
Może ktoś z Was akurat podpowie do 16tej co robić bo nie wiem czy szukać aku czy laweta i elektryk.
Link do filmiku

https://youtube.com/shorts/RYixgcg-HqU

[ Dodano: 05-07-2022, 15:30 ]
Może komuś pomoże kiedyś - usterka akumulatora. Miał 12V przy sprawdzaniu miernikiem. Po podłaczeniu testera brak pojemności. Po wymianie aku nie ma choinki trzeba obserwować pobór prądu być może to burza a może wina upałów bo podobno to też niezdrowo.

Wagabunda - 06-07-2022, 16:54

Cześć, do sprawdzenia połączenia masy od akumulatora aż do silnika, ewidentnie gdzieś nie styka.
Tomasz87 - 06-07-2022, 17:42

burza ani upały prądu nie pobierają... rozumiem utrudnione warunki pracy akumulatora i związaną z tym jego sprawność, ale temat wałkowany tutaj sto razy - uszkodzoy moduł bluetooth. Mi tez zajeździł aku i ku zaskoczeniu padł przy +30oC...
lukanio - 18-07-2022, 12:01

Tomasz87 napisał/a:
burza ani upały prądu nie pobierają... rozumiem utrudnione warunki pracy akumulatora i związaną z tym jego sprawność, ale temat wałkowany tutaj sto razy - uszkodzoy moduł bluetooth. Mi tez zajeździł aku i ku zaskoczeniu padł przy +30oC...

Moduł bluetooth wyjąłem już dawno. Jak napisałem w poście wyżej wjechało nowe aku i wszystko jest ok Po 5 minutach pobór prądu wynosi 0,03 A co kilka sekund podejrzewam że to alarm.
Starego aku nie chciał nawet ruszyć prostownik - dla mnie też dziwne pierwszy raz mi padł aku w lato

Potargany - 27-07-2022, 00:01

miałem podobnie i okazała się żarówka led na dodatek spalona a też już za akumulatorem się rozglądałem

możesz zmierzyć pobór prądu tak jak na YT tyle że zablokuj krańcówkę w drzwiach