To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Grandis Techniczne - Napięcie po wyjęciu kluczyka

marcinlas - 20-08-2022, 22:19
Temat postu: Napięcie po wyjęciu kluczyka
Dzień dobry.
Mam ostatnio problem ze swoim Grandkiem.
Po wyłączeniu stacyjki i wyciągnięciu kluczyka nadal mogę sterować nawiewami, regulować siłę nadmuchu, działa przycisk obiegu wewnętrznego, klimy, ogrzewania szyby i nie wyłączają mi się światła. Radio się wyłącza, szyby też. Ekranik też się wyłącza. Wczoraj tego nie było. Kilka dni temu miałem najpierw sytuację że w trakcie jazdy na klimie nawiew przestał działać i mieszał powietrze z ciepłym. Ale to ustało po kilku minutach postoju. A dziś to co wyżej. Do tego nie wiem (bo nie pamiętam jak wcześniej było) zalącza się co kilka sekund na kilka sekund wentylator chłodnicy (z klimą lub bez) i to nawet na zimnym silniku.

Co sprawdziłem. Zamieniłem przekaznik (środkowy od dmuchawy) dalej to samo. Bez niego dmuchawa nie chodzi a resztą tak (bez kluczyka). Bezpieczniki ok. Co to może być.

West - 24-08-2022, 08:13

Witaj. Sprawdź może kostkę stacyjki. Ja kiedyś odpalałem auto, jechałem (co prawda nie Grandisa ale też Mitsubishi) i kluczyk chowalem do kieszeni... Zadaj pytanie na FB tam jest grupa Mitsubishi Grandis. Pozdrawiam