Pajero II - 2.8 TD drugi akumulator
morgenes - 07-11-2022, 08:15 Temat postu: 2.8 TD drugi akumulator czołem, jestem w trakcie remontu i doposażenia mojego P2 2.8. W związku z tym, że planuje trochę dodatkowych elementów, jak halogeny, lodówka, wyciągarka, czy jest zasadne podłączenie drugiego akumulatora z separatorem? A jeśli tak, to muszę mieć większy alternator?
Lotnik1414 - 16-11-2022, 11:31
cześć. jak duży masz aku obecnie? ja u siebie mam 100Ah. jeśli planujesz robić długie postoje na kilka dni i ładować dużo sprzętu czy też żeby lodówka leciała to drugi aku jak najbardziej ma sens. myślałeś żeby założyć solar do tego?
morgenes - 21-01-2023, 12:17
Lotnik1414 napisał/a: | cześć. jak duży masz aku obecnie? ja u siebie mam 100Ah. jeśli planujesz robić długie postoje na kilka dni i ładować dużo sprzętu czy też żeby lodówka leciała to drugi aku jak najbardziej ma sens. myślałeś żeby założyć solar do tego? |
Teraz też mam 100Ah. Jeden. Postoje owszem planuje, do tego urządzenia peryferyjne (lodówka itp), dlatego chcę założyć drugi akumulator z separatorem. Tylko nie wiem i dlatego pytam, czy fabryczny alternator da radę, czy trzeba jakiś mocniejszy.
|
|
|