To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - [CB4W 1.6] Jak sprawdzić czy mam poduszkę....

Xiff - 25-04-2007, 21:40
Temat postu: [CB4W 1.6] Jak sprawdzić czy mam poduszkę....
Hej wam,
wiem że temat świecącego SRS sie już pojawiał, ale mam takie techniczne pytanie, jak zdjąć pokrywę od poduszki żeby sprawdzić czy coś wogóle jest w środku. W moim kombi '95 świeci się cały czas SRS i mam poważne podejrzenie że poduszka została już kiedyś wystrzelona. Chciałbym to zobaczyć ale jakoś ci boje na hama zdejmować pokrywę żeby czegoś nie zniszczyć. Czy któryś (lub któraś) z was to robił/a? Nie musi to byś pokrywa na kierownicy, bo w zasadzie jakby były wystrzelone to obie. Pytanie tylko którą łatwiej otworzyć.
Czekam na info... Pozdrawiam.
Xiff

puntspusy - 26-04-2007, 06:53

walnij w drzewo, wtedy bedziesz mial pewnosc ! :twisted:
wichura1 - 26-04-2007, 08:14

puntspusy to nie dział Offtopic, kolega potrzebuje rozwiać wątpliwości, a nie się pośmiać.

puntspusy - 27-04-2007, 06:47

spoko ! zarty mnie sie trzymaja od dziecka ... ale bede powsciagliwy next timem
pierafal - 01-05-2007, 09:21

Nawet jesli poduszkę masz sprawną (a taką mozna nawet za 200zl kupić) a masz podejrzenia, że była wystrzelona to komputer który zarządza SRSem jest do wymiany.

Z tego co się orientuję jest on jednorazowego użytku. Jeśli auto było bite i wystrzeliły poduszki to poza poduszkami trzeba wymienić jeszcze ten komputerek, a to już jest rząd wielkości 2000zł albo i więcej.

Jeśli cię denerwuje ta lamka na desce rozdzielczej to zawsze możesz wyjąć żaróweczkę :badgrin:

Xiff - 05-06-2007, 20:29

A czemu kurde trzeba go wymienic, nie mozna przeprogramowac jakos?
Bartek - 06-06-2007, 09:26

Komputer można przeprogramować - nie przeprogramujesz czujnika przeciążenia (integralnej części kompa), w który jest w 100% mechanicznym czujnikiem ulegającym destrukcji podczas wypadku