Chcę kupić Lancera! - Zakup Mitsubishi Lancer 1.5 z LPG 2010 Sportback
kons18 - 30-12-2022, 20:33 Temat postu: Zakup Mitsubishi Lancer 1.5 z LPG 2010 Sportback Dzień dobry. Przymierzam się do zakupu 2 auta w rodzinie. Wpadł mi w oko Lancer Sportback z 2010 roku z instalacją LPG.Przebieg 235000. Nigdy nie jeździłem Japończykami ale, pierwsze wrażenie jak i sama jazda próbna były bardzo pozytywne. Do rzeczy :
1.Do wymiany prawy sworzeń prawego wahacz.Da się go wymienić czy trzeba wymieniać cały wahacz ?Czy może warto wymienić obie strony od razu ?Czy trzeba po tym zabiegu zrobić zbieżność ?
2.Do wymiany tarcze hamulcowe z klockami przód i tył.Na co zwrócić uwagę przy zakupie,wymianie ?
3.Podwozie w całkiem fajnym stanie, nie widać rdzy,jednak są ślady po starej konserwacji. Konserwować ponownie czy pojeździć sezon i zobaczyć czy coś się dzieje ?
4.Auto na oponach zimowych.Myślę że to ostatni ich sezon,raczej do dojechania w lecie i zakup nowych. Felgi 16 calowe.Co warto kupić ?
5.Brak koła zapasowego,sprzedający jeździ bez ze względu na miejsce w bagażnika.Zainwestować w dojazdówkę czy wozić zestaw naprawczy ?
6.Lakier jak to w 12 letnim aucie do poprawek. Kilka zarysować mniejszych,większych,nie przeszkadza mi to.Czy dobra polerka załatwi sprawę ?Słyszałem że lakiery strasznie słabe w tych Lancerach.
7.Czujniki cofania nie działają.Tzn. nie wiem czy były w standardzie czy były dokładane (sprzedawca też nie wie).Po wrzuceniu wstecznego wyją ciągłym sygnałem jakby auto już uderzyło w przeszkodę.Czy to duży koszt naprawy ?
8.Cena wywoławcza 19000 zł,czy to dobra cena uwzględniając co jest do zrobienia ?
Mechanicznie auto bez zarzutów,jeździ fajnie, w środku nie trzaskają plastiki,wnętrze utrzymane wzorowo.
Fred.X - 31-12-2022, 16:39 Temat postu: Re: Zakup Mitsubishi Lancer 1.5 z LPG 2010 Sportback 1Wymień oba wahacze np na Teknoroty , lepiej zbieżność ustawić
2.Textar, zimmerman , ATE, EBC , może i TRW mam na Outlanderze i dobrze hamują , na Lancerze mam Textar przód i tył złego słowa nie powiem
3.Przejrzeć dobrze i dopsikać tu i ówdzie
4. Letnie czy zimowe czy może całoroczne , nie sprecyzowałeś
5.Lepiej dojazdówka
6.Trzeba zrobić pomiar grubości i wtedy zdecydowac , dobry fachowiec to ogarnie
7.W ASO koszt około 1000 zł z montażem
8.Zawsze można pocisnąć i ponegocjować , a argumentów troche masz
|
|
|