To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - Odpalenie na niskim napięciu akumulatora błędy

FilipASX - 04-01-2023, 18:28
Temat postu: Odpalenie na niskim napięciu akumulatora błędy
Cześć!

Czy spotkał się ktoś z was z takim przypadkiem, gdzie przy próbie odpalenia z niskim napięciem akumulatora (silnik finalnie odpalił), wyskoczyły komunikaty 'service required' co do ABS, poduszek, wspomagania kierownicy, 4WD, kontrola trakcji.
Błąd zczytany OBD to 0500 czylil czujnik prędkości. Więcej błędów brak.
Zarowno 'service required' jak i błąd 0500 nie da się usunąć. Auto odpala i jeździ.
Nie działa wiele rzeczy jak wspomaganie, nawiewy, prędkościomierz.
Sprawdzałem bezpieczniki, ale może jest któryś który powinienem sprawdzić jeszcze raz?
Przed odpaleniem na słabym aku wszystko grało jak należy i autko elegancko jeździło.
Pozdrawiam :)

Rafik83 - 05-01-2023, 12:03
Temat postu: Re: Odpalenie na niskim napięciu akumulatora błędy
FilipASX napisał/a:
Cześć!

Czy spotkał się ktoś z was z takim przypadkiem, gdzie przy próbie odpalenia z niskim napięciem akumulatora (silnik finalnie odpalił), wyskoczyły komunikaty 'service required' co do ABS, poduszek, wspomagania kierownicy, 4WD, kontrola trakcji.
Błąd zczytany OBD to 0500 czylil czujnik prędkości. Więcej błędów brak.
Zarowno 'service required' jak i błąd 0500 nie da się usunąć. Auto odpala i jeździ.
Nie działa wiele rzeczy jak wspomaganie, nawiewy, prędkościomierz.
Sprawdzałem bezpieczniki, ale może jest któryś który powinienem sprawdzić jeszcze raz?
Przed odpaleniem na słabym aku wszystko grało jak należy i autko elegancko jeździło.
Pozdrawiam :)

Nie wszystkie błędy da się skasować zwykłym ELM-em ja ostatnio w O1T miałem podobnie po odpalaniu na słabym akumulatorze o też kilka błędów wyskoczyło ale działać działało wszystko poza poduszkami te trzeba było skasować serwisowym sprzętem.

larrykubiak - 05-01-2023, 14:53

tak, miałem to ok 3 tyg temu, od tempomatu wyskoczył
FilipASX - 02-02-2023, 22:50

Przyczyną był brak zasilania sterownika ABS. Mechanik nie chciał powiedzieć gdzie dokładnie i co zostało naprawione. Coś wspominał, że od kabiny pod kierownicą. Tam bezpieczniki sprawdzałem i były ok. :shock: