To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - [1.8DI-D] Auto zamyka i otwiera się samo - miga dioda czerwo

Ramage - 14-01-2023, 10:49
Temat postu: [1.8DI-D] Auto zamyka i otwiera się samo - miga dioda czerwo
Mam problem z kluczykiem od swojego asx 2016r (wersja USA). Ciągle, zamyka i otwiera auto w odstępach kilkudziesięciu sekund. Wymieniłem baterię, włożyłem do stacyjki i przytrzymałem guziki kilka sekund. Ciągle to samo. Miał ktoś może podobny problem? Miga światełko na czerwono co chwilę na kluczyku.

pitt63 - 14-01-2023, 12:28

Fajna sytuacja. Nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem ale tak na chłopski rozum. Skoro miga światełko na pilocie to prawdopodobnie nadaje on cały czas sygnał i dlatego auto się bez przerwy zamyka i otwiera. Masz drugi kluczyk? Wyjmij baterię z pilota albo oddal pilota od auta na tyle żeby było poza zasięgiem. Wtedy uzyskasz odpowiedź czy winny jest tenże pilot. Tylko tyle przechodzi mi do głowy. Daj znać co i jak.
Ramage - 14-01-2023, 15:54

Dostałem też podpowiedź od znajomego, że to prawdopodobnie mikrowłącznik uszkodzony. Jak zamknę auto i kluczykami nie ruszam tylko leżą na miejscu to wszystko ok. Wystarczy delikatnie dotknąć, wstrząsnąć i już otwiera. W poniedziałek kupię mikro włącznik i wymienię. Dam znać co było.