To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - Problem z odpalaniem na zapasowym kluczyku

Bohdan125 - 15-01-2023, 11:47
Temat postu: Problem z odpalaniem na zapasowym kluczyku
Witam panowie

Mam mały / nie mały problem
Ostatnio gdzieś się spieszyłem i nie mogłem znaleźć kluczyka ( zapodział się w domu. )
Jako że mi się śpieszyło wyjołem zapasowy- wczesniej byl uzywany może z 4.5 roku temu okazało się że padła bateria pilot nawet nie otwarł samochodu a zatem nie wyłączył fabrycznego alarmu .
Fizyczne otwarcie z kluczyka w takim przypadku nic nie daje bo alarmu tez nie wyłacze brak pilota auto kupiłem jako roczne i sprzedawca mi go nie przekazał.
Ostatecznie wymieniłem baterie i auto reaguje na kluczyk t.z otwiera i zamyka z pilota a tym samym wylacza i włącza alarm , problem polega na tym że auta z tego kluczyka nadal nie mogę odpalić, na starym kluczu wszytko działa. Gdy przekręcam kluczyk pierwszy raz jeszcze próbuje zagadać ale zaraz odcina tak jakby zadziałał immobiliser. Potem już nic .
Czy możliwe że wysypał się trasponder w kluczyku ( kluczyk cały czas leżał w szufladzie )

Asx 2015

Laknat - 15-01-2023, 11:54

Pewnie trzeba zaprogramować immobilizer do pracy z kluczykiem.
jan1994 - 15-01-2023, 18:10

Może jak wymieniałeś baterię to zgubiłeś czip od imobilizera.
Bohdan125 - 15-01-2023, 18:36

jan1994 napisał/a:

Transponder jest na swoim miejscu raczej bym obstawiał że padł
Co do nowego przypisania to transponder raz przypisany nie da się przypisać drugi raz - z tego co wiem tak jest w wszystkich samochodach
Czy zostało mi tylko jazda do serwisu doradzi kogoś coś ?

Bizi78 - 15-01-2023, 19:00

Na Śląsku masz usera tokyo :wink: .
Laknat - 16-01-2023, 05:57

Bohdan125 napisał/a:
jan1994 napisał/a:

Co do nowego przypisania to transponder raz przypisany nie da się przypisać drugi raz - z tego co wiem tak jest w wszystkich samochodach
Czy zostało mi tylko jazda do serwisu doradzi kogoś coś ?

Ja w innym aucie miałem tak, że był problem z odpalaniem. W ASO mi przeprogramowali klucz i kazali z drugim przyjechać. Wyglądało to tak, że wsadzili klucz do stacyjki, podłączyli komputer, coś tam poklikali i problem z odpalaniem zniknął. Więc może tu jest podobnie?

jan1994 - 16-01-2023, 20:28

Bohdan125 napisał/a:

A ja obstawiam, że ktoś kto podłączał komputer do Twojego auta nieświadomie (lub może świadomie) wyrzucił go z pamięci immobilisera.