To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY3A 1.8] Na jakie fotele zmienić?

Fasola - 18-01-2023, 11:26
Temat postu: [CY3A 1.8] Na jakie fotele zmienić?
Siema!
Myslę poważnie nad wymianą fotela kierowcy i pasażera bo trzymanie boczne w tych fabrycznych to jakiś żart...gdyby nie drzwi i pasy to już bym dawno wyfrunął z auta:P
Jakieś pomysły albo sprawdzone rozwiązania w temacie foteli? Na jakie techniczne aspekty zwrócić uwagę podczas poszukiwań?

grzesiopol - 19-01-2023, 11:30

Nie przesadzaj przy normalnej jeździe nic takiego nie ma o czym piszesz a mam teraz drugiego Lancera to wiem co pisze bo testowałem zwykłe fotele, skórzane a teraz mam Recaro.
Jeżeli masz chudą dupke i gruby portfel to proponuje p&p fotele Recaro z EVO X tylko najpierw przymierz się u kogoś w samochodzie czy ci będzie pasować pozycja za kierownicą..
Pamiętaj, że w fotelach są poduszki więc dobrze by było szukać czegoś co zadziała lub konieczność oszukania systemu.

Fasola - 19-01-2023, 22:32

Dlaczego uważasz, że przesadzam? Bo Ty masz inne odczucia? Tak się nie buduje konstruktywnej rozmowy...
Ja mam porównanie z wieloma fabrycznie montowanymi fotelami i te z Lancera są kiepskie. Mówię o jeździe miejskiej a nie torowej bo wtedy to i drzwi by mnie nie ochroniły przed katapultą.. :P
Liczę na rzeczowe komentarze i propozycje fajnych zamienników w rozsądnych cenach...
Gdybym miał gruby portfel to bym jeździł GTRem ;)

grzesiopol - 20-01-2023, 13:41

Fasola napisał/a:
Dlaczego uważasz, że przesadzam? Bo Ty masz inne odczucia?
No bo mam, bo takie jest moje zdanie w tej mało konstruktywnej dyskusji. Z fotela przy normalnej jeździe po mieście to można spaść jak się ma robaki w tyłku, albo jak masz skóry i wysmarujesz je przed jazdą olejem. :mrgreen:
Pytasz - masz odpowiedź na wszystkie twoje pytania a, że ciebie nie satysfakcjonuje to twoje odczucie. :P
Jeszcze raz napisze:
Fasola napisał/a:
Jakieś pomysły albo sprawdzone rozwiązania w temacie foteli?
- Jeżeli masz chudą dupke i gruby portfel to proponuje p&p fotele Recaro z EVO X tylko najpierw przymierz się u kogoś w samochodzie czy ci będzie pasować pozycja za kierownicą. To jest sprawdzone
Fasola napisał/a:
Na jakie techniczne aspekty zwrócić uwagę podczas poszukiwań?
- Pamiętaj, że w fotelach są poduszki więc dobrze by było szukać czegoś co zadziała lub konieczność oszukania systemu.
Chyba, że potrzebujesz odpowiedzi w stylu, załóż od Outlandera bo są wygodniejsze.

Każdy fotel wygodny dla ciebie będzie można dopasować ogranicza cię jedynie fantazja i kasa. Popatrz na internecie na portalach w działach fotele i kanapy, kup i montuj. Ewentualnie wcześniej podjedź i się przymierz, pomierz długość, szerokość szyn, wysokość i szerokość fotela i co najważniejsze zobacz jak dużo będzie roboty z dopasowaniem szyn. Możesz próbować przerzucić poduszki od siebie ale to już dla mnie ewentualne samobójstwo.
Teraz satysfakcjonuje cię odpowiedź. :mrgreen: