To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Outlander II - MMSC E-03 w miejsce oryginalnego radia CD/mp3

Darko_ols - 01-02-2023, 20:38
Temat postu: Outlander II - MMSC E-03 w miejsce oryginalnego radia CD/mp3
Cześć :)

Chcę zmienić zwykłe oryginalne radio CD/mp3 na oryginalną nawigację MMCS E-03, aby korzystań z funkcji komputera oraz ustawień samochodu (Outlander II lift 2010r). Wszystko już skompletowałem, tj. radio, ramkę, instalację, kosz, antenę GPS. Znalazłem informację, że radio pasuje plug&play, ale trzeba jeszcze zaprogramować w ETACS nowy model radia. Posiadam już interfejs diagnostyczny MINI-VCI J2534 i teraz moje pytanie, mianowicie jak można to zaprogramować. Czy można to zrobić np. programem "ETASC Decoder" ? Jeśli tak to czy ktoś z kolegów ma jakieś doświadczenie w tym kierunku i mógłby wskazać pozycje do zmiany ? :) Przeszukałem cały... no może pół internetu i nic na ten temat nie znalazłem :(

grzesiopol - 13-02-2023, 09:57

Do tego potrzebujesz jeszcze CANBoxa, czyli skrzyneczki pod radiem. Wtedy dopiero będzie ci obsługiwać ustawienia auta. Co do języka to dziwne, że nie masz wyboru języka w ustawieniach. Zawsze po uruchomieniu jak pozostawisz przy wyłączeniu na nawigacji pojawia się wybór języka na ekranie z ostrzeżeniem. Co ci się pojawia po wciśnięciu System- Język?