To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Olej do skrzyni automatycznej

Eko Driver - 10-02-2023, 18:01
Temat postu: Olej do skrzyni automatycznej
Witam,czy jest ktoś kto zalał skrzynie Ravenolem i jeżdzi?? Muszę wymienić olej w skrzyni i chce pójść po taniości i zastanawiam sie nad tym olejem..WIem wiem najlepszy oryginał..Ale mnie nie stać..Panowie doradżcie
Krzyzak - 11-02-2023, 21:27

A czy Castrol Transmax Z też będzie za drogi? - widzę, że kosztuje teraz 60zł/litr (jeszcze do niedawna można było za pół tej ceny ogarnąć)... Ma specyfikacje DiaQueen SPIII, nie wiem jednak co wymaga skrzynia w Pajero.
Eko Driver - 12-02-2023, 09:44

Szukam alternatywy nawet 80 zł jest taniej jak oryginał ponad stówe za litr..Ale z drugiej strony też chce żeby samochód pojeżdził trochę.Zdania na temat zamienników są podzielone wiec wolałbym zasugerować sie opinia kogoś kto ma zamiennik i jeżdzi już jakiś czas..
Krzyzak - 12-02-2023, 15:21

Generalnie Transmax Z (albo jego tańsza odmiana Transmax E - różni się tylko tym, że Z jest odpowiedni do skrzyń dwusprzęgłowych) była a może i nadal jest, najlepszym zamiennikiem oryginału DiaQueen. Stosowałem ten olej ja, stosowało bardzo wielu użytkowników. Miałem go w kilku Galantach w jednym wciąż jeszcze jeździ, zrobione od wymiany gdy go sprzedawałem rok temu jakieś 70 tkm a naprawdę ładna barwa i brak widocznego zużycia. Jeżeli tylko producent zaleca do tej skrzyni DiaQueen SPIII to śmiało możesz wlać Transmax Z.
trocin - 13-02-2023, 22:17

Ravenol ATF MM SP3 jest ok, mam zalany ten olej od ponad roku