To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - OT1 turbo Lublin

matister - 11-03-2023, 13:47
Temat postu: OT1 turbo Lublin
Cześć, dalej szukam ot1 turbo, korcił mnie turbiak od motoweldu, ale już go coś nie widać, od paru dni widzę innego w Lublinie https://www.olx.pl/d/ofer...D5-IDTaSTL.html wiem na co zwracać uwagę, oglądałem już z 8 sztuk, mam 4h jazdy i pytanie czy ktoś był lub zna i wie co tam sie kryje miłego lub nie...

[ Dodano: 12-03-2023, 18:23 ]
Korozji troszkę jest , tragedii nie ma, błędy w silniku sonda lambda oraz randomowe wypadanie zaplonu, podczas jazdy przy przyspieszeniu od 3 5 tys obr czuć szarpanie (strzaly) I go dusi, na postoju wkreca się ok benzyna jak i gaz to samo. Będą cewki lub świece?

Turbocbr - 12-03-2023, 20:34

matister napisał/a:
oglądałem już z 8 sztuk
u mnie jeszcze Cię nie było
Bzyk_R1 - 12-03-2023, 22:43

matister napisał/a:
Będą cewki lub świece?

Tak, a jeszcze pewniejsze jest to że wystarczy zalać lepsze paliwo bo to stoi za długo w baku. Generalnie maksymalnie 100pln i auto będzie Panie śmigać aż miło. Niestety akurat obecny właściciel nie ma czasu na stację podlecieć bo musi z synkiem do logopedy jechać a po południu mają z nawozem przyjechać i trzeba to zdejmować... :roll:

Masz Turbo w Brodnicy, u góry kontakt, do Jacka z Motoweldu znajdziesz w sieci, na co czekasz? Masz firmowe auto i paliwo? Myślisz że do 30k doprowadzisz do takiego stanu jak ww?

W@sio - 13-03-2023, 07:47
Temat postu: Re: OT1 turbo Lublin
matister napisał/a:
pytanie czy ktoś był lub zna
[ Dodano: 12-03-2023, 18:23 ]
Korozji troszkę jest , tragedii nie ma, błędy w silniku sonda lambda oraz randomowe wypadanie zaplonu, podczas jazdy przy przyspieszeniu od 3 5 tys obr czuć szarpanie (strzaly) I go dusi, na postoju wkreca się ok benzyna jak i gaz to samo. Będą cewki lub świece?

Znam właściciela od kilku lat, w sumie to znamy się od czasu gdy jeszcze posiadałem hundę. Jak chcesz to zapytam co tam w trawie piszczy - aczkolwiek, nie jest to jakiś mój dobry kumpel i nie dam ręki uciąć czy prawdę powie.

ledziu - 13-03-2023, 07:55

Turbocbr napisał/a:
matister napisał/a:
oglądałem już z 8 sztuk
u mnie jeszcze Cię nie było

Chyba kolega szukał już auta jak tu był maglowany ot1 spod Garwolina i jakoś też go nie było :D

Cytat:
randomowe wypadanie zaplonu

Dla kogoś kto jest napalony to randomowe a potem żeby nie skończyło się randomową wymianą połowy silnika szczególnie tej górnej :D

matister - 13-03-2023, 18:51

W Garwolinie nie byłem , na razie szukalem w sąsiednich województwach. A co do tego ot to tak z plusów: wymieniona chłodnica wody , fmic nie wiem czy z evo czy turboworks, jakiś oct widziałem, wydechowy z td05 z evo, kevlarem obite sprzęgło, dp i przelot chyba z 3cale niby z katem ponoć od evo. (Nawet ładnie wyglądało ) kiera też evo, zegary w słupku, działał chyba tylko od doładowania Ale nie pamiętam. Pompa podobno zmieniana dw200 , strojony w Rzeszowie 270kuca, jedzie lepiej jak seria. Sanki nowe , tuleje ok. Hamulce przód robione, prowadzi sie dobrze . Z minusów to korozją, standard nadkola, już robione były, była konserwa na gwarancji, ale ruda już z niej wychodzi, obdarty trochę, corizonem malowany ciapki są :) kielichy zaciapane farbą, ruda się przebija, wycieki z pod klawiatury. No i to wypadanie zaplonu przy po. 4 tyś,.Nie zawsze. Obstawiam te cewki bo typowy objaw. Ale to jak ktoś już chce ryzykować, ja odpuściłem