To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - FAQ - [Carisma] uszczelniacze - pytanie dotyczące wymiany

Anonymous - 26-04-2007, 13:32
Temat postu: [Carisma] uszczelniacze - pytanie dotyczące wymiany
Witam wszystkich.

Mam pytanie odnośnie uszczelniaczy zaworów, czy da sie je wymienić bez ściągania paska rozrządu. Wiem że w niektórych autach można tak zrobić. Ja niestety przegapiłem temat a trzy miesiące temu wymieniałem rozrząd i teraz szkoda mi paska.

Bartek - 26-04-2007, 14:03

Swobodnie.....
Anonymous - 24-05-2007, 14:40

Bartek a mógłbys podpowiedzieć w jaki sposób zdejmujesz zabezpieczenia z zaworów, bo planuje to robic sam i musze chyba jakis przyząd do tego zrobic, czy jest coś co mozna gdzies za niewiekie pieniadze zdobyc?
Anonymous - 24-05-2007, 15:26

Potrzebujesz czegoś w tym stylu. Bez tego ani narzędzia rusz. Oprócz tego kompresor. Zdaje się, że koś już opisywał procedurę wymiany uszczelniaczy zaworowych - może Romel?

Edit:
Rzuć okiem na to

Anonymous - 24-05-2007, 23:52

dz wielkie bede wiedział na czym sie wzorować robiac to ustrojstwo, a co do komresora to raczej sie obedzie bo równie dobrze trzyma zawór tłok:) sprawdzone w huyndaju pony, tam nawet przyrzad nei był potrzebny wysraczyło przesunac krzywke w wkręcic regulator luzu na odpowiedzia glebokosc.
Bartek - 25-05-2007, 00:03

LUDZIE DO FAQ TO NIKT NIE ZAGLĄDA???????????
klik i wszystko jasne, nawet to, że oparty zawór o tok bardzo trudno zapiąć - jest na tyle nisko, że założenie zamka przy max ściśniętej sprężynie będzie trudne

glina - 22-01-2013, 13:49

prawidłowy link do faq: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=361