To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III GEN Techniczne - Retrofitting - dołożenie automatycznego otwierania klapy

kondzior - 29-04-2023, 18:33
Temat postu: Retrofitting - dołożenie automatycznego otwierania klapy
Witam wszystkich,

Na krótko:
- czy jak podepnę siłownik klapy pod istniejącą wtyczkę to zadziała czy trzeba jakoś adaptować tą funkcjonalność w sterowniku auta

Dłużej:
Wygląda na to, że w Outlanderze instalacja elektryczna ma już wszystkie potrzebne wtyczki.
Wystarczy więc kupić np. siłownik klapy i wpiąć wtyczkę w gniazdko na siłowniku.
To samo w subwooferze.
Pytanie czy zadziała od razu?
Wiecie może czy dołożenie brakujących ficzerów (np. siłownika do automatycznego otwierania klapy tylnej) zadziała od razu po podpięciu pod wtyczki - czy może trzeba jakoś to doprogramować/do-adaptowac do sterownika?

mohinder - 05-05-2023, 13:19

Niestety nie mam odpowiedzi ale mam pytanie. Napisałeś, że "instalacja elektryczna ma już wszystkie potrzebne wtyczki" i później jeszcze "To samo w subwooferze". Pytanie jest czy jak zakupię subwoofer to znajdę gdzieś wtyczki do niego? Jeśli tak to gdzie szukać?
Pozdrawiam

acent - 06-05-2023, 18:18

Każde dołożenie fabrycznych akcesoriów lub elementów wyposażenia wymaga zakodowania, było to tu kilkukrotnie opisane.
To masz - 10-05-2023, 10:52

mohinder napisał/a:
Pytanie jest czy jak zakupię subwoofer to znajdę gdzieś wtyczki do niego? Jeśli tak to gdzie szukać?

Pod plastikami z lewej strony bagażnika:
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1664630#1664630

mohinder - 10-05-2023, 11:59

Dzięki. Czyli jest to plug & play? Chciałem kupić ten glośnik co w niektórych werjsach był montowany w bagażku. Czy to mi się uda bez grzebania w instalacji?
To masz - 10-05-2023, 13:10

Boczek rozbierałem do montażu czujników parkowania, więc wskazałęm gdzie szukać instalacji, natomiast subwoofer mam zamontowany fabrycznie, więc nie wiem jaka jest procedura samodzielnego podłączenia. Prawdobodobnie na to pytanie odpowie kolega Tokyo :wink:
the_playa - 06-06-2023, 11:50
Temat postu: Re: Retrofitting - dołożenie automatycznego otwierania klapy
kondzior napisał/a:
Witam wszystkich,

Na krótko:
- czy jak podepnę siłownik klapy pod istniejącą wtyczkę to zadziała czy trzeba jakoś adaptować tą funkcjonalność w sterowniku auta

Dłużej:
Wygląda na to, że w Outlanderze instalacja elektryczna ma już wszystkie potrzebne wtyczki.
Wystarczy więc kupić np. siłownik klapy i wpiąć wtyczkę w gniazdko na siłowniku.
To samo w subwooferze.
Pytanie czy zadziała od razu?
Wiecie może czy dołożenie brakujących ficzerów (np. siłownika do automatycznego otwierania klapy tylnej) zadziała od razu po podpięciu pod wtyczki - czy może trzeba jakoś to doprogramować/do-adaptowac do sterownika?

i co udalo sie cos wydziergać?