To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - Outlander III PHEV po wypadku czy warto

fredfm - 06-09-2023, 14:38
Temat postu: Outlander III PHEV po wypadku czy warto
Witam,
Przyszła pora na zmianę samochodu, powrót do Mitsubishi po 8 latach Hondy. Szukam PHEVa
po lifcie, samochód ma służyć żonie na dojazdy do pracy, tygodniowo ok 40km oraz jako weekendowy wóz wypadowy. Ładowanie z gniazdka w garażu przy domu.

Znalazłem pod holenderską granicą ładny model, po delikatnym uderzeniu. Do wymiany zderzak, klapa i czujniki cofania - generalnie kosmetyka. Zadzwoniłem do sprzedawcy, poinformował mnie że prócz wizualnego aspektu auto nie odpala, owszem świecą się wszystkie kontrolki, podświetlania ale auto nie pali. I tu pytanie, czy ktoś się spotkał z taką sytuacją, czy te modele posiadają jakieś dodatkowe wyłączniki uderzeniowe czy też zabezpieczenia że w przypadku braku czujników cofania czy kamery auto unieruchamia się...

LINK

nemmooo - 07-09-2023, 16:55

Co znaczy nie pali? Jak ma prąd w baterii to silnik nie odpali. Ale zakładam, że sprzedawca to wie. W przypadku słabego akumulatora 12V też świecą się wszystkie kontrolki (a nawet więcej niż normalnie) i nawet przy prądzie w baterii HV auto nie pozwoli na zmianę biegu na D.
Rander - 08-09-2023, 11:46

nemmooo napisał/a:
Co znaczy nie pali? Jak ma prąd w baterii to silnik nie odpali. (...)

Może sprzedawca o tym nie wie? :?

Jeszcze info: aby wymusić start silnika spalinowego, trzeba wcisnąć na kilka-kilkanaście sekund klawisz "charge".