Chcę kupić ASX! - Prośba o pomoc w ocenie oferty sprzedaży ASX.
Marek Kozioł - 17-10-2023, 23:23 Temat postu: Prośba o pomoc w ocenie oferty sprzedaży ASX. Na wstępie chciałbym się przywitać jako nowy użytkownik forum.
Jestem na etapie szukania sensownej oferty sprzedaży ASX z silnikiem 1.6 do 40.000 zł. Lepiej tak ze 2.000 mniej, bo do tego dojdą wymiany płynów, konserwacja itp.
Od jakiegoś czasu mam na oku tę ofertę - https://www.olx.pl/d/ofer...0&sliderIndex=0
Niewiele zdjęć i skromny opis utrudniają ocenę ale zanim zadzwonię do właściciela, to chciałbym się poradzić.
Zastanawia mnie cena, która jest poniżej średniej za egzemplarz z 2014 r., a ponadto ogłoszenie jest już od jakiegoś czasu w internecie. Po raz pierwszy pojawiło się na facebooku w połowie czerwca. Auto najprawdopodobniej zostało sprowadzone w marcu 2023 r. i pod koniec miesiąca zarejestrowane.
Druga sprawa, to lusterka. W oferowanym modelu nie mają kierunkowskazów, a jak przeglądam modele z tego roku, to większość ma. Jedynie te najuboższe wersje są bez kierunkowskazów, a oferowany egzemplarz ma lepsze wyposażenie (min. keyless). Czy to może wskazywać na znaczą szkodę i wymianę elementów na tańsze?
Jak oceniacie tego miśka z OLX?
zbigniew77 - 19-10-2023, 18:45
Po zdjęciu trudno ocenić stan techniczny pojazdu.Na fotkach wygląda OK ale wygląd to nie wszystko.
Co do lusterek to może ktoś wymienił bo mu uszkodzono lub sam uszkodził i kupił najtańszy model
lusterek bo auto szło do sprzedaży.Lusterka to drobiazg.Najlepiej zadzwonić i zapytać sprzdającego o to co cię interesuje.
Marcino - 20-10-2023, 12:23
Marek Kozioł napisał/a: | Lepiej tak ze 2.000 mniej, bo do tego dojdą wymiany płynów, konserwacja itp. |
Tego za 2tys nie zrobisz chyba ze samemu
pitt63 - 15-11-2023, 14:59 Temat postu: ASX z D Przymierzam się do odnowienia mojej floty samochodowej. Powiedzcie, co myślicie o tym egzemplarzu?
https://www.otomoto.pl/os...l-ID6FVoYZ.html
Krzyzak - 16-11-2023, 07:21
pitt63 dołożysz 10k i masz nową dacię... (tak, też się parę lat temu śmiałem z takiej propozycji a na dniach odbieram joggera)
Laknat - 17-11-2023, 10:16
Krzyzak napisał/a: | pitt63 dołożysz 10k i masz nową dacię... (tak, też się parę lat temu śmiałem z takiej propozycji a na dniach odbieram joggera) |
tylko z jakim silnikiem? 1.0?
pitt63 - 17-11-2023, 11:17
Laknat napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | pitt63 dołożysz 10k i masz nową dacię... (tak, też się parę lat temu śmiałem z takiej propozycji a na dniach odbieram joggera) |
tylko z jakim silnikiem? 1.0? |
Otóż to! Przerażają mnie te silniczki malutkie i słabiutkie a do tego jeszcze z turbiną! Dacia to nie moja bajka. Miałem kiedyś auto producenta tej grupy i nigdy więcej. ASX to, jak do tej pory najlepsze auto, jakie miałem. Mój jednak ma już swoje lata (2011) i czas uciekać z rocznikiem bo mechanicznie, blacharsko i technicznie jest świetny.
Krzyzak - 17-11-2023, 12:40
Laknat napisał/a: | tylko z jakim silnikiem? 1.0? | tak, innych tam (chwilowo) nie ma...
ja już - po "pławieniu się w luksusie z silnikiem 3.5 V6" - wybieram takie...
|
|
|