To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse Cross Ogólne - Dlaczego w ECLIPSE CROSS PHEV BLUESKY, brak ogrzewania szyby

El-Kot - 27-11-2023, 21:34
Temat postu: Dlaczego w ECLIPSE CROSS PHEV BLUESKY, brak ogrzewania szyby
Dziwna sprawa najnowszy ECLIPSE PHEV ma 3 wariatny:
INTENSE PLUS (SA8)
INSTYLE PLUS (SB3) - tutaj jest ogrzewanie przedniej szyby
oraz najdroższy model BLUE SKY - i tutaj jest otwierany dach ale ogrzewania szyby przedniej brak ?

Dlaczego tak jest ?

Obecnie mam taki model: Rok produkcji 2019, wersja: ECLIPSE CROSS 1.5T INSTYLE SDA CVT 4WD i jest zarówno elektryczny szyber dach jak i ogrzewanie przedniej szyby a model starszy.

Potrafi mi ktoś odpowiedzieć na to pytanie ?

Marcino - 28-11-2023, 15:50

A co to znaczy ogrzewanie przedniej szyby ? mówisz o przycisku który przestawia nawiew tylko na szybę i włancza klimę i mocny nawiew aby odparować ?
Czy masz elektrycznie grzaną jak w Fordach...

El-Kot - 05-12-2023, 18:36

Nie mówię o nawiewie bo to każdy samochód ma, ale mówię o ogrzewaniu szyby w formie cienkiej prawie niewidocznej siateczki zalanej w szybkie która po uruchomieniu ogrzewania przedniej szyby, podgrzewa ją. To co działa podobnie jak ogrzewanie tylnej szyby, tylko jest bardziej efektywne.

Pozdrawiam

G.J.

Marcino napisał/a:
A co to znaczy ogrzewanie przedniej szyby ? mówisz o przycisku który przestawia nawiew tylko na szybę i włancza klimę i mocny nawiew aby odparować ?
Czy masz elektrycznie grzaną jak w Fordach...

Marcino - 06-12-2023, 09:06

Wiem jak działa elektrycznie ogrzewana szyba, zazwyczaj Fordy to mają, w Mitsubishi się nie spotkałem.
i_g_o_r - 06-12-2023, 21:28

Najbogatsza wersja Instyle ma taką szybę.
Michauek22 - 11-12-2023, 18:39

El-Kot napisał/a:
mówię o ogrzewaniu szyby w formie cienkiej prawie niewidocznej siateczki

Przeszkadza to-to w jeździe ? :roll:

i_g_o_r - 11-12-2023, 20:05

Nie przeszkadza, gdyż tego w trakcie jazdy nie widać. Aby to dostrzec należy ustawić auto pod słońce i dobrze wpatrywać się w szybę, zauważyć wówczas można delikatną "siatkę".
kipp3r - 13-12-2023, 11:13

jesienią i zimą taka podgrzewana elektrycznie szyba to jest coś fajnego, jak sie nie ma i nie miało to hmmm - a po co, bez sensu itp. Jak sie raz użyło jest duzy komfort
marioIII - 05-02-2024, 09:52
Temat postu: w moim będzie grzana
cześć właśnie zamówiłem w wersji instyle plus i tam jest ogrzewana faktycznie przednia szyba, super rzecz na przymrożoną szybę.
Po dwóch outlanderach II i III czas na 3 miśka. Odbiór luty 2024.

zamiast szklanego dachu wolałbym już otwieraną elektrycznie klapę ale to chyba tylko w opcjach jest.