Outlander II Ogólne - 2.0 Mivec check egine
skierr - 17-12-2023, 10:22 Temat postu: 2.0 Mivec check egine Cześć wszystkim niedawno zakupiłem outlandera z 2012 z silnikiem 2.0 Mivec 147km.
Ostatnio w trasie zaskoczył mnie check engine po wizycie u mechanika w perwszej kolejności wyskoczyły wtryski paliwa następie błąd dolotu powietrza tylniego (cokolwiek to znaczy).
Mechanik mówi ze mam się nie martwić bo to może być koniec życia katalizatora lub skraplająca się woda. Skończyło się na wykasowaniu błędu. Dzisiaj ponownie wyskoczył check engine i piszczy mi przez całą drogę.
Mam wrażenie, że silnik nieco głośniej chodzi i delikatnie nie równo chodzi się w okolicach2 tyś obrotów chociaż nie odczułem spadku mocy.
Czy w takim razie to tylko moje przewrażliwione zmysły czy faktycznie coś może być nie tak?
Moza zbytnio panikuje gdyż to pierwszy poważniejszy zakup, jestem całkowicie świeży w temacie Japończyków.
Bzyk_R1 - 17-12-2023, 13:33
Zacznij od najprostszej sprawy czyli napisz nam jaki kod błędu wyskoczył bo to dopiero rozjaśni obraz usterki a nie "wtryski" "dolot" czy "skraplająca się woda" potem będziemy doradzać czy naprawiać czy jeździć obserwować
|
|
|