Outlander III GEN Techniczne - Outlander 3 2014 2.2 Diesel dymi na biało
Outlander32014 - 30-12-2023, 14:25 Temat postu: Outlander 3 2014 2.2 Diesel dymi na biało Na wstępie witam wszystkich forumowiczów.
Kupiłem 3 tygodnie temu Outlandera 2014 2.2 Diesel 150.000 przebiegu.
Dostałem przy zakupie 2fv we robione wałki balansowe + sprzęgło, dwumasa i rozrząd.
Dzisiaj po odpaleniu i przejechaniu 2KM pojawił się biały dym delikatnie na jałowym i więcej podczas dodawania gazu. Po przejechaniu 1km problem ustąpił całkowicie. Potem po godzinie przerwy podobny problem, też ustąpił po niecałym kilometrze.
Nie jestem pewny czy plynu chłodniczego ubyło w zbiorniku bo nie sprawdzałem przed. Jest go minimum więc zakładam że tak.
Teraz pytanie czy to napewno uszczelka pod głowicą czy są inne opcje.
Z góry bardzo dziękuję za każdą odpowiedź i pozdrawiam.
[ Dodano: 30-12-2023, 14:57 ]
Outlander32014 napisał/a: | Na wstępie witam wszystkich forumowiczów.
Kupiłem 3 tygodnie temu Outlandera 2014 2.2 Diesel 150.000 przebiegu.
Dostałem przy zakupie 2fv we wrzeniu robione wałki balansowe + sprzęgło, dwumasa i rozrząd.
Dzisiaj po odpaleniu i przejechaniu 2KM pojawił się biały dym delikatnie na jałowym i więcej podczas dodawania gazu. Po przejechaniu 1km problem ustąpił całkowicie. Potem po godzinie przerwy podobny problem, też ustąpił po niecałym kilometrze.
Nie jestem pewny czy plynu chłodniczego ubyło w zbiorniku bo nie sprawdzałem przed. Jest go minimum więc zakładam że tak.
Teraz pytanie czy to napewno uszczelka pod głowicą czy są inne opcje.
Z góry bardzo dziękuję za każdą odpowiedź i pozdrawiam. |
To masz - 30-12-2023, 18:01
Outlander32014 napisał/a: | Nie jestem pewny czy plynu chłodniczego ubyło w zbiorniku bo nie sprawdzałem przed. Jest go minimum więc zakładam że tak. |
U mnie jest minimum, bo tyle nalałem w trakcie wymiany, więc twoje założenie może być nietrafione, szczególnie jeśli nie sprawdzałeś
Outlander32014 napisał/a: | Teraz pytanie czy to napewno uszczelka pod głowicą czy są inne opcje. |
Chociażby lejący wtryskiwacz, którego defekt będzie widoczny właśnie na początku pracy silnika, gdy komora spalania i katalizator nie są rozgrzane.
|
|
|