To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - brak segera sworznia w wahaczu

ross - 23-05-2024, 19:16
Temat postu: brak segera sworznia w wahaczu
Kupiłem wahacz firmy MEYLE wprasowany radełkowany sworzeń z gwintem jest bez pierścienia zabezpieczającego i brak kanału , teraz mam pytanie czy tak teraz można spokojnie montować i nic się nie stanie .
Hugo - 23-05-2024, 20:29

Standard w przypadku niemieckich części, totalny syf, najtańsze chińskie części przy tym to szczyt jakości wykonania. Ostatnio potrzebowałem na szybko kupić do Galanta łączniki stabilizatora przód i drążki kierownicze i kupiłem febi. Na jednej gumce łącznika w ogóle nie było tej sprężystej zawleczki, gumka spadała sobie, ten łącznik by nawet miesiąc nie wytrzymał, a na jednym drążku kierowniczym była krzywo wkręcona nakrętka kontrująca końcówkę kierowniczą i ledwo ją odkręciłem, gwint uszkodzony. Wszystko co niemieckie nadaje się tylko na złom. Oddaj ten sworzeń czy tam wahacz i kup cokolwiek, byle nie niemieckie.
Krzyzak - 24-05-2024, 07:31

Do mercedesa kupowałem części febi i meyle i nie miałem zastrzeżeń do jakości. Wydaje mi się, że konkurując cenowo wszyscy oni biorą części robione w Chinach czy Pakistanie itp. i tylko kontrola jakości może odrzucić lub zostawić takie "kwiatki" jak tu zaprezentowałeś.
W temacie - lepiej poszukaj części CTR albo 555 i zmień - święty spokój podczas jazdy jest wart więcej niż taki koszt nowego sworznia (z 80zł?).