[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - komunikat o niskim poziomie oleju
Andrzej191 - 31-07-2024, 10:13 Temat postu: komunikat o niskim poziomie oleju Witam,
Takie pytanie. Mam od niedawna Lancera 1,6 SB z 2011r i poprzedni właściciel nie wspominał o zużyciu oleju wiec nie sprawdzałem (błąd, wiem). Coś mnie tknęło i sprawdziłem no i bagnet był suchy. Dolałem ponad 1L i jest pośrodku.
Lampka na desce (ta czerwona) się nie świeciła to tragedii nie ma ale tak się zastanawiam czy te modele mają jakąś informację o niskim poziomie oleju zanim jeszcze coś złego się może stać. Chodzi mi o to okienko gdzie sa wszystkie ostrzeżenia o niezamkniętych drzwiach, pasach itd.
Trochę szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem. Wszystko o niskim poziomie oleju dotyczyło systuacji jak już czerwona lampka się zaświeciła.
pozdrawiam
PS. Aha, jeszcze dodam że mój ma już >270k km przelatane wiec ma prawo trochę brać.
apikus - 31-07-2024, 15:22
Andrzej191 napisał/a: | czy te modele mają jakąś informację o niskim poziomie oleju zanim jeszcze coś złego się może stać |
Nie mają, Pokazuje jak już jest sucho. Czasem mrugnie na szybko pokonywanym zakręcie, ale nawet wtedy już jest poniżej minimum
Andrzej191 - 31-07-2024, 15:27
no to średnio, czyli muszę częsciej zagladać pod maskę
dzięki za info
Krzyzak - 01-08-2024, 07:39
apikus napisał/a: | Czasem mrugnie na szybko pokonywanym zakręcie | jak tak mruga to najczęściej jest już połowa stanu nominalnego
|
|
|