Outlander III Ogólne - Akumulator Mitsubishi Outlander
Miro19 - 31-07-2024, 16:09 Temat postu: Akumulator Mitsubishi Outlander Hej wszystkim,
padł mi akumulator w moim Mitsubishi Outlander III generacja, silnik 2.2 Diesel.
Jakie akumulatory polecacie kupić?
Rander - 01-08-2024, 10:55 Temat postu: Re: Akumulator Mitsubishi Outlander
Miro19 napisał/a: | Hej wszystkim,
padł mi akumulator w moim Mitsubishi Outlander III generacja, silnik 2.2 Diesel.
Jakie akumulatory polecacie kupić? |
A czego oczekujesz?
Jeśli maksymalnej żywotności, to jest prywatna firma, która robi klasycznie akumulatory:
FAW
Jeśli chcesz naprawdę dobre, też o długiej żywotności, to Optima RedTop.
Obydwa powyższe typy będą żyły wiele lat i dopiero później przez wiele miesięcy powoli będą tracić pojemność, więc będzie dużo czasu na znalezienie kolejnego.
Ale przypuszczam, że szybciej zmienisz auto.
Natomiast z bardziej zwykłych, to nie szukaj żadnych wapniowych (zdychają z godziny na godzinę), tylko możliwie klasycznych.
Kilka jeszcze lat temu były dobre ukraińskie, też robione klasycznie, bez kratek-siatek i innych wynalazków, też długo żyły. Ale odkąd je kupiłem do kilku aut, to te auta jeżdżą i nie wiem, czy teraz jeszcze te akumulatory są dostępne. Firma Amega. Uwaga: oni też robią "nowoczesne" wapniowe.
Natomiast przejeździłem wiele różnych, łącznie z najlepiej ocenianymi, typu Yuasa YBX produkcji japońskiej. One mają 3 lata gwarancji. Ale po 4 lub 5 latach też padają na pysk z dnia na dzień.
Najdłużej pracujący akumulator pamiętam w FSO 125p - 14 lat i nadal był sprawny - zwykła polska Centra - ale on był jeszcze w starej technologii - tak, jak FAW.
To masz - 01-08-2024, 14:55
Pasujące modele w linku:
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=1675378#1675378
Przy dzisiejszej jakości części Yuasie również wróżę 4- 5 lat. Kupiłem za 450 zł.
|
|
|