To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E5xA]sygnał włączonych świateł

Anonymous - 01-05-2007, 10:24
Temat postu: [E5xA]sygnał włączonych świateł
witam
czy w miskach galantach 93-96 jest jakis sygnał oznajmujący nam ze nie zgasilismy swiateł jak zgasimy silnik i otworzymy drzwi?? mały drobiazg ale przydatny bo czesto mi sie zdarza zostawic autko na swiatłach. heelp :(

macia - 01-05-2007, 10:40

Ja w swoim E55a 1995 r. glsi miałem taki brzęczyk. Faktycznie bardzo przydatna rzecz. Pewnie zależy to od wersji wyposażenia, mój miał właściwie wszystko oprócz skóry...
KrzychoP - 03-05-2007, 10:58

Jest sygnalizacja włączonych świateł brzęczykiem, działająca przy wyłączonym zapłonie i otwarciu drzwi kierowcy. Jednak jak zauważyłem w moim miśku czujnik otwarcia drzwi czasem nie działał (otwarcie drzwi jest sygnalizowane kontrolką umieszczoną pod wskaźnikiem paliwa) i to może być przyczyną braku sygnalizacji. Do naprawienia tego "defektu" wystarczy po zdjęciu gumowego kapturka przez szczelinkę przy króćcu włącznik spryskać aerozolem contact cleaner (ja używam aerozolu Philipsa dostępnego w sklepach z częściami elektronicznymi).
Anonymous - 03-05-2007, 11:53

kontrolka otworzonych drzwi się swieci tylko nie ma brzeczka. mozesz napisac gdzie dokladnie znajduje się ten włacznik ??
KrzychoP - 03-05-2007, 12:05

Włącznik jest na dole słupka środkowego, ale skoro kontrolka otwarcia drzwi się zapala to raczej nie będzie to wina włącznika.
Anonymous - 03-05-2007, 12:44

sorka jednak kontrolkka tez sie nie zapala. pomylilo mi sie. tak wogle to ten czujnik chyba u mnie nie dziala bo zauwazylem jeden kabelek wypiety z tej wiazki i to moze byc od tego. ale po co ktos paluchy tam wsadzal :? mus to naprawic to bedzie i swiatełko przy otwarciu drzwi i brzeczyk od zapalonych swiatel. dzieki za info
Anonymous - 06-05-2007, 12:47

Mam miśka z 93 roku też 2 litrowego i brzęczyk jest z pewnością, bo już nie raz mi pomógł. Tak więc szukaj do skutku. Pozdrawiam
czekoladka_1981 - 07-05-2007, 11:24
Temat postu: Re: sygnał włączonych świateł
Lukasey napisał/a:
witam
czy w miskach galantach 93-96 jest jakis sygnał oznajmujący nam ze nie zgasilismy swiateł jak zgasimy silnik i otworzymy drzwi?? mały drobiazg ale przydatny bo czesto mi sie zdarza zostawic autko na swiatłach. heelp :(

Ja w swoim galanciku posiadam sygnał włączonych świateł po wyłączwniu silnika.