To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - Prośba o dane techniczne

stary65 - 13-10-2024, 15:16
Temat postu: Prośba o dane techniczne
Jestem nowy na tym forum, chcę kupić asx_a i mam prośbę czy jest tu ktoś kto rozczyta dane techniczne auta po numerze vin
JMBXJGA6WFZ408874

pozdrawiam - przyszły użytkownik ASX_a

pitt63 - 13-10-2024, 19:03

Pytasz nie w tym miejscu, co potrzeba. Jest dział "Chcę kupić ASX-a" to po pierwsze. Po drugie auto, o które pytasz, jest sprowadzone z D więc zbyt dużo w kraju się o nim nie dowiesz. Ogłoszenie jest tak jakby trochę mijające się z prawdą. Ogłoszeniodawca podaje dwie daty produkcji 2017 i w opisie 2015! Z VIN-u natomiast wynika, że samochód został wyprodukowany w grudniu 2014 roku. Jeśli jesteś nastawiony na sprawdzenie tego konkretnego auta to niech sprzedający prześle ci fotki książki serwisowej. Napisz do serwisu w Niemczech i powinni odpisać na zadane przez Ciebie pytania. Mnie przynajmniej każdy odpisywał, gdy szukałem auta. Przebieg, jak na diesla z D trochę mały. W kraju w ASO nie będzie żadnych danych na temat tego samochodu.
stary65 - 13-10-2024, 21:34

Dzięki za odpowiedź - przepraszam, że nie w tym miejscu pytałem o dane techniczne. Kiedyś przy poprzednim moim aucie (też sprowadzanym) otrzymałem pełen opis danych technicznych auta sprowadzonego z zagranicy.
Trochę mnie zaskoczyłeś wiadomością - bo w opisie nie widzę wzmianki o roku 2017, dlatego nie wiem czy o tym samy aucie mówimy. Ja to vin spisałem z ogłoszenia na otomoto.
Tym niemniej dałeś mi trochę do myślenia.

Krzyzak - 14-10-2024, 07:29

Nie kupuj aut z Niemiec - praktycznie zerowa szansa na jakąkolwiek historię... Tylko polski salon i od pierwszego właściciela, który opowie wszystko co robił.
pitt63 - 14-10-2024, 09:51

stary65 napisał/a:
Dzięki za odpowiedź - przepraszam, że nie w tym miejscu pytałem o dane techniczne. Kiedyś przy poprzednim moim aucie (też sprowadzanym) otrzymałem pełen opis danych technicznych auta sprowadzonego z zagranicy.
Trochę mnie zaskoczyłeś wiadomością - bo w opisie nie widzę wzmianki o roku 2017, dlatego nie wiem czy o tym samy aucie mówimy. Ja to vin spisałem z ogłoszenia na otomoto.
Tym niemniej dałeś mi trochę do myślenia.

Myślę, że mówimy o tym samym aucie: https://www.olx.pl/d/ofer...bWLB3s86eGS9uca
Pełna zgoda, że nie kupuje się auta z Niemiec. Mam jednak inne doświadczenia, jeśli chodzi o ich historię serwisową. Zawsze otrzymywałem odpowiedź z niemieckich serwisów a niektóre wręcz dopytywały, co chcę jeszcze wiedzieć. Generalnie każdy pojazd z Niemiec miał przygodę blacharsko-lakierniczą a przynajmniej ja się na takie nadziewałem gdy szukałem swego. W sumie, tak jak pisze Krzyzak kupiłem auto krajowe z pełną historią serwisową.

stary65 - 14-10-2024, 14:12

Dzięki za wiadomości. Tak jest, jest to samo auto tylko ja patrzyłem na otomoto
https://www.otomoto.pl/os...g-ID6GKquf.html
odpuściłem tego asx-a, będę szukał dalej
pozdrawiam