Outlander III GEN Techniczne - Wypłowiały słupek/listwa drzwi
Adamger - 15-10-2025, 15:50 Temat postu: Wypłowiały słupek/listwa drzwi Witam. Kupiłem Mitsubishi Outlandera 3 2020 r. Autko ma częściowo wypłowiałą/wytartą listwę zewnętrzną drzwi. Chodzi o tą czarną pionową przy szybie. widzę że można taką kupić na Amazonie ale nie wiem jak to wymienić. Miał ktoś taki problem ? Może jakaś polerka pomoże ? .
mohinder - 16-10-2025, 18:34
Hejka
Tak, ja miałem. Na początku próbowałem to jakoś polerować, nabłyszczać ale wszystko bez efektu. Zakupiłem to o czym mówisz ale żeby to przykleić potrzeba najpierw zerwać starą folię. No to do dzieła, najpierw lekko podgrzałem i zacząłem odrywać, z czasem bez podgrzewania nauczyłem się odrywać. Trochę to zajęło ale usunąłem wszystkie folie, jest ich chyba 6 po trzy z każdej strony jeśli dobrze pamiętam. Nowa folia, no cóż dalej leży w bagażniku i raczej jej nie będę kleił. Oczyściłem ładnie słupki i nie ma śladu. W sumie to nie wiem po co ją naklejają w fabryce. I to ponoć tylko w wersjach z lepszym wyposażeniem czyli droższych. A po kilku latach efekt jest jaki jest. Moja propozycja zerwij starą folię i nie kupuj nowej.
|
|
|