ASX Techniczne - [1.6] Schemat gniazda oryginalnego lusterka z kamerą cofania
markostar - 06-11-2025, 20:27 Temat postu: [1.6] Schemat gniazda oryginalnego lusterka z kamerą cofania Witam serdecznie. Od niedawna jestem posiadaczem ASX 1.6 2012. Zamontowałem sobie stację multimedialną (Chińską) zamiast zwykłego radia (tego z czerwonym wyświetlaczem). Wszystko pięknie działa. W tylnej klapie posiadam oryginalną kamerkę cofania z której obraz wyświetlany jest w oryginalnym lusterku fotochromatycznym. Wykombinowałem sobie aby nie ciągnąć dodatkowych kabli do kamery cofania dołączonej do stacji multimedialnej wykorzystać istniejącą kamerkę. Obraz z oryginalnej kamerki wali na głowę obraz z chińskiej. Myślę aby sam sygnał wizyjny pociągnąć właśnie z gniazda lusterka a sygnał wyzwalający obraz w stacji multimedialnej pociągnąć ze światła wstecznego. Problem w tym że nie mogę nigdzie odszukać schematu gniazda lusterka, który pin jest sygnałem wizyjnym z kamerki cofania. Jeśli ktoś z miłych użytkowników forum posiada taki schemat to bardzo proszę i informację. Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|