ASX Ogólne - Słabe audio w ASX
geronimo775 - 25-11-2025, 11:51 Temat postu: Słabe audio w ASX Nie cieszy mnie jakość odsłuchu fabrycznego radia z głośnikami. Czy to kwestia odtwarzacza czy bardziej głośników (może jedno i drugie)?
Może ktoś z Was przerabiał coś w tym temacie, prośba o podzielenie się doświadczeniem.
pitt63 - 25-11-2025, 12:24
Widzę, że masz ciekawy silnik 2,2 chyba nie dostępny w kraju. Pierwsze słyszę o kiepskiej jakości dźwięku z fabrycznego radia! Napisz proszę, co masz za sprzęt u siebie? Miałem kilka samochodów marek francuskich i niemieckich i muszę przyznać, że dźwięki wydawane przez audio w ASX należy do dość dobrych, jak na moje potrzeby oczywiście. Może masz jakąś awarię, co wydaje się raczej mało prawdopodobne.
geronimo775 - 25-11-2025, 13:40
| pitt63 napisał/a: | | Widzę, że masz ciekawy silnik 2,2 chyba nie dostępny w kraju. Pierwsze słyszę o kiepskiej jakości dźwięku z fabrycznego radia! Napisz proszę, co masz za sprzęt u siebie? Miałem kilka samochodów marek francuskich i niemieckich i muszę przyznać, że dźwięki wydawane przez audio w ASX należy do dość dobrych, jak na moje potrzeby oczywiście. Może masz jakąś awarię, co wydaje się raczej mało prawdopodobne. |
Tak, auto jest sprowadzone. 2,2 DiD wersja Ralliart 150 km z automatyczną skrzynią biegów.
Więc muszę sprawdzić gdzieś w ustawieniach, o ile jest, jaka to wersja radia.
Generalnie brakuje dynamiki w brzmieniu tego zestawu, ponadto pojawiają się trzeszczące dźwięki plastików z drzwi, ale to już inna kwestia....
sento - 25-11-2025, 23:13
Rzeczywiście może to być zarówno kwestia radia, jak i głośników. Przede wszystkim warto sprawdzić ustawienia equalizera, bo często fabryczne radia mają ustawienia, które mogą tłumić basy lub podbijać wysokie tony. Jeśli głośniki są fabryczne, to warto pomyśleć o ich wymianie na lepsze modele. Często robi to ogromną różnicę. Wygłuszenie drzwi też może pomóc z eliminowaniem trzeszczących dźwięków.
|
|
|