[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Lancer VIII 2015 – przednie przeciwmgielne nie gas
wron - 28-11-2025, 16:52 Temat postu: Lancer VIII 2015 – przednie przeciwmgielne nie gas Cześć,
mam problem w moim Lancerze VIII Sportback 2015 (1.6 MIVEC 117KM)
Objawy:
Po zgaszeniu auta i wyjęciu kluczyka cały samochód jest wyłączony, ale przednie światła przeciwmgielne nadal świecą.
Gasną dopiero wtedy, gdy wcisnę przycisk “odblokowania” na pilocie.
Na tablicy wszystko pokazuje że jest wyłączone
Krzyzak - 29-11-2025, 15:45
A to nie jest jakiś rodzaj follow-me-home? Czy tego lancer nie ma?
Może przekaźnik nie rozłącza - pytanie tylko czy te światła włączasz jakoś czy same? I kiedy? Może masz jakiś moduł, gdzie służą jako światła do jazdy dziennej - masz auto od nowości? Czy używane z niewiadomo czym pomontowanym?
wron - 02-12-2025, 17:02
Nie mam auta od nowości ale nie widzę żeby to jakoś dodatkowo bylo montowane. Po wyciągnięciu bezpiecznika, z manetki rzeczywiście się nie włączają, ale potem to samo. Jeśli zgaszę światła przed zgaszeniem silnika przeciwmgielne zapalą sie. Dziwne bo bez bezpiecznika to chyba w ogóle nie powinny dostawać prądu. Pod maską w skrzynce też nie ma tego przekaźnika od przeciwmgielnych
Krzyzak - 02-12-2025, 20:28
Jedyne co mi przychodzi do głowy to wizyta u Tokyo - znajdziesz go na FB, podłączy się i zobaczy co jest grane... Wygląda na jakiś skandynawski system DRL i może gdzieś siedzi jakieś ustrojstwo.
|
|
|