To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - żarówki LED i ich jasność

stanik - 07-05-2007, 22:11
Temat postu: żarówki LED i ich jasność
Witam
z tego co widziałem tematu nie powtórzę. Otóż znajomy poprosił mnie o rozwiązanie problemu. Jest on taksówkarzem i chciał rozjaśnić swojego "koguta" :) (bo na tle konkurencji jakiś taki żółty jego jest) Wpadł mi do głowy pomysł że może zastosować zamiast zwykłych żarówek rurkowych żarówki na diodach LED, np te:

http://moto.allegro.pl/sh...?item=191480892

Tylko pytanie czy w porównaniu do zwykłych będzie zauważalna różnica (bo potrzeba ich aż 5, wiec cena niemała).

No i druga sprawa, to czy w światełku od podświetlenia wnętrza wszystkie samochody mają taką samą tą żarówkę rurkową, czy może różne? Bo na allegro są długości 36, 40 i 42 mm (mi się wydawało, że w autach jak to zwykle jest jakiś jeden standard a tu aż trzy modele.... :/ ) i nie bardzo wiem które to będą, a nie chce mi się światełka rozbierać u siebie (jak będę musiał to trudno, ale może już ktoś przerabiał ten problem :) )
Pozdrawiam

Anonymous - 07-05-2007, 23:27

A czy przy rozjaśnieniu koguta nie pomoże wyczyszczenie szkiełka? Mozesz jeszcze zrobic sobie "odblask" domowej roboty z folii aluminiowej i tektury.20 min roboty a moze nie bedziesz musial ryzykowac kupowanie diodek.