To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Mitsumaniaki z UK

Anonymous - 10-05-2007, 19:33
Temat postu: Mitsumaniaki z UK
Czy ktoś z mieszkających w UK wybiera sie na Japfest w UK?
Poniżej nowy wątek:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=11887

swinks_UK - 23-05-2007, 23:22

Akurat "przepękałem" ten czas w Polsce...
Może za rok... może dam radę i do tego czasu też wsiądę na VR4? (brakuje mi tak tuż tuż jakiegoś patola, dwóch - ale zawsze znajdą się inne wydatki, albo moja baba znajdzie lepszy sposób na wydanie kasy :wink: )

Anonymous - 24-05-2007, 00:04

swinks_UK napisał/a:
Akurat "przepękałem" ten czas w Polsce...
Może za rok... może dam radę i do tego czasu też wsiądę na VR4? (brakuje mi tak tuż tuż jakiegoś patola, dwóch - ale zawsze znajdą się inne wydatki, albo moja baba znajdzie lepszy sposób na wydanie kasy :wink: )

No to żałuj. Było naprawdę zaje... Mistrzostwo świata.
2 września będzie Silverstone Trax.
Na 99% się wybieram i chyba popędzę swojego na tor :D
Jak Ci się uda to zapraszam. Cały klub VR-4 też będzie.

Pozdro

swinks_UK - 24-05-2007, 11:41

To już prędzej, tym bardziej że Silverstone nie jest tak daleko... ze swym GDI to pokibicuję z trybun :wink:
Z tego co mówił mi kolega z pracy (dosiada Hondę Civic R-kę) to jakoś w lecie (przełom lipiec/sierpień) chłopaki z Peterborough jadą na Donnington się pościgać, ale nie wiem czy wynajmują tor, czy jest to jakaś impreza..?

Anonymous - 24-05-2007, 13:15

swinks_UK napisał/a:
To już prędzej, tym bardziej że Silverstone nie jest tak daleko... ze swym GDI to pokibicuję z trybun :wink:
Z tego co mówił mi kolega z pracy (dosiada Hondę Civic R-kę) to jakoś w lecie (przełom lipiec/sierpień) chłopaki z Peterborough jadą na Donnington się pościgać, ale nie wiem czy wynajmują tor, czy jest to jakaś impreza..?

Donnington to trochę za daleko dla mnie. Silverstone zresztą też ale tam pojade napewno, no na 99% :mrgreen:

Anonymous - 29-05-2007, 20:07

"Swinks" może zrobimy kiedyś jakiś mały zlocik w UK bo widze że jesteś niedaleko mnie! Ja żyje w Crby!
Pozdrawiam!

swinks_UK - 29-05-2007, 23:33

JESTEM ZAA!!!
Założyłem już posta na grupie regionaknej UK&Ireland w tym temacie. Zdaje się że jeszcze mamy jednego Mitsumaniaka z Peterborough, no i jest ktoś z Cambridge. W sumie w East Midlands jest nas trochę :lol:
Ja teraz jestem na miejscu aż do końca sierpnia (potem pewnie jakiś urlop) więc jakby co to daj znać, można w końcu nawet dwuosobowy zlot zrobić, nie? :wink:

Anonymous - 30-05-2007, 17:03

No to fajnie! To możemy się jakoś spotkać!
A mam jeszcze pytanko?? Jakiś szrot w pobliży mnie interesuje,bylem w twoim mieście ale nic!
A u mnie w Corby jest mały! Trzeba mi spryskiwacz reflektora!

Anonymous - 30-05-2007, 22:01

siemka jestem z birmingham brata mam w corby tez ma mitsu ale nie gala na zloty bym sie wybral ale ciezko z czasem mam .co do vr4 to bracik mi mowil ze jak byl na ,mot,to podjechal gosciu z vr4 i mial piekelne klopoty poniewaz przekraczalo ono co do zlotow opiszcie kiedy sa i gdzie dokladniewszelkie normy spalania i ciagle klopoty powiedzial ze to szrot widocznie autko eksploatowane na maxa noi efekty ja tam wole standardy przynajmniej sa dostepne czesci.co do zlotow to czy mozecie opisac gdzie i kiedy sie odbywaja moze kiedys :roll: sie wybiore

[ Dodano: 30-05-2007, 22:05 ]
sorki troche pomieszalem cos z kompem :shock:

swinks_UK - 31-05-2007, 23:37

Co do spotkania to zróbmy jakąś datę na lipiec. Dla mnie obojętne, bo jeszcze nie mam grafiku na lipiec, więc mogę sobie zabukować offa. Pracę zmieniłem, i teraz zamiast roboty recepcyjnej i dowoźnej w servisie Mitsu, robię w... służbie zdrowia (mój drugi fach). Lepiej płacą i luźniej :lol:
Co do szrotu, to mamy nawet taki pokaźny skrapyard (recycling center) ale miśków to nie uświadczysz, tylko popularna padlina (Ford, Vauxhall, Peugeot, Rover, a z japońców to Nissan). Wiem, że gdzieś na północy koło Blackburn jest jeden szrot z Miśkami, inny jest ponoć koło Sheffield. Z miśkami to taki patent, że padlina jest momentalnie rozchwytywana przez kilka skrapyardów z UK, które się w tym specjalizują. Sam spryskiwacz w serwisie kosztuje 48 GBP, nie sądzę byś na szrocie dał dużo mniej, więc może oryginał? (mam nadzieję że nie masz dziury w zderzaku i mocowanie się ostało nietknięte)
wisnia2204: Co do spalin w Galu, to on tak ma, że w zakresie 2500 - 3500 jest na styk z normą (paradoksalnie GDI). Przy dużym przebiegu klawiatura z reguły już popuszcza oleju. A że VR4 bywają zajechane to nie dziwi, dlatego zalecane jest kupowanie Legnum od dilerów co sprowadzają je bezpośrednio z Japonii (jest kilku) - wydatek ok. 4000 GBP za rocznik w okolicach 1998 i przebieg ok. 60k mil.
To czekam na propozycje terminu...

Jest scrapyard specjalizujący się w Miśkach koło Duxford (Cambs.): Charlton Recycled Auto Parts w Thriplow, tel. 01223 832656. Nie tak daleko z Corby, cały czas A14/M11.

Anonymous - 03-06-2007, 00:03

JA KUPUJE CZESCI NA NECIE SZUKAM DOBREJ CENY I OKI TANIEJ NIZ W WIELUUUUUUU SKLEPACH NAPRAWDE CENY IDA WDOL O 20% A TO DUZO :mrgreen:
mike951 - 04-06-2007, 23:26

siemankooo mowicie chłopaki o jakims zlocie ja z londynu do was klikam ale jestem zainteresowany tylko wy troszke daleko chyba ale miło waś spotkać i pogadać.
swinks_UK - 04-06-2007, 23:51

Polecam zajrzeć na grupę regionalną UK&IRLANDIA. Szczegóły ewentualnego spotkania tam zostawiłem w osobnym poście.
Anonymous - 05-06-2007, 18:56

W lipcu to i mi pasuje! 22.Czerwca jadę do Petrboroughty Galantem na Vose bo kupiłem go po małej stłuczce i właśnie brakuje mi spryskiwacza! Jak znajne na necie to zaraz ktoś mnie podkupi! A co do spotkania to możemy wybrać jakieś miejsce żeby wszystkim pasowało!
mike951 - 05-06-2007, 19:31

no ja jestem za lipcem bo w sierpmiu jade do kaczystanu